SHARE

Имаме избирателен закон, който противоконституционно ограничава гласуването на българите в чужбина поради ограниченията на броя секции, което се знаеше изначално, но въпреки това той бе приет такъв.

Имаме методика за провеждане на избори за броене на гласувалите с „Не подкрепям никого“, която е противоконституционна и гарантира грандиозна измама при броенете в полза на кандидатите на статуквото и така е била приета изначално, и това поставя под въпрос законността на избора на държавен глава.

Имаме едновременно задължително гласуване, референдум за задължително гласуване и жалба в Конституционния съд срещу задължителното гласуване.

Нямаме НС, което се разпусна вероятно точно за да не поправи тези гигантски недоразумения и по този начин застрашава да хвърли страната в пълен хаос. Защото да нарушаваш конституцията, като ръководиш държавата и я караш да работи по този начин, означава, че твориш хаос.

Имаме главен прокурор, който не се сезира по нито един проблем, по който трябва да се сезира, но се сезира по всеки един, по който не трябва. Вече се разпорежда с кои медии трябва и не трябва да говорят членовете на ВСС, като дава определението престъпници на всички, на които той си реши. Няма закон, няма свобода на словото, няма свобода на индивида, няма невинен до доказване на противното. Имаме #КОЙ.

Имаме стачка на миньори, докарани до пълно отчаяние поради системно неплащане на заплатите им, на които има съмнения, че им е спиран притокът на въздух, за да бъдат принудени да излязат. Имаме наглост от страна на работодателя, който в резултат на стачката ще плати заплатите или част от тях на всички миньори, които не са стачкували.

Имаме умиращ на улицата човек и поредната загубила се по пътя линейка. Имаме умрял на улицата човек. За пореден път.

Имаме Фонд за лечение на деца, който беше убит с един удар и постави болните деца на България в мъчителна агония.

Имаме министър на финансите, който се опита да прокара идеята, че трябва да плащаме данъците на починалите, и новината, че той се бил отказал от тази идея. Имаме данък уикенд, от който той така уж се беше отказал предизборно, а после се оказа, че е въведен с противоконституционна методика. НС поправи тази грешка и прие закон, за да влезе в тон с конституцията постфактум.

Имаме две каки, имаме млад и успял мъж, който уж се оттегля, но продължава да разпределя баницата, имаме бащица и майка на нацията.

Цялото това имане ни гарантира най-голямото нямане. Нямаме държава, имаме територия. Това не е нашата кочина, но ние живеем в нея.

България, година 2016.

SHARE
Ивет Добромирова, експерт по публични комуникации, с дългогодишна кариера като журналист в БНТ.