SHARE

Какво е street dance културата?

Тя е много повече от чифт смъкнати дънки, два татуса и готина тениска с щампа. Street dance културата е да разделяш песента на бийтове спрямо различните инструменти, да се опитваш да правиш бийтбокс под душа, да танцуваш на асфалт, навън, пред всички.

Street dance е да говориш с тялото си, без дори да изричаш думи.

Този четвъртък, 04.05., от 19:00 ч. сцената на “Модерен театър” ще е арена за това какво всъщност представлява street dance културата.

Близо 100 души ще се обединят около идеята да изградят нещо цяло и завършено – равносметка за добре свършената работа през изминалата година. За поредна година Лабораторията за стрийт танци и култура Flava House организира “Преглед на художествената дейност” – събитие, което дава възможност на всеки неин танцьор да покаже какво е научил през изминалите месеци и да се запознае с развитието на другите.

Прегледът на художествената дейност и тази година всъщност “Не е спектакъл”. Той е показно как първичното излиза на преден план. Всички на сцената знаят точно какво да направят и действат без мисъл, носят се, съществуват.

И за да си го представиш по-добре, си спомни за всички първи неща в живота, които носят едно наистина очарователно чувство – смесица между лек уплах, желание и много силно удоволствие. Припомни си всеки един от тези моменти, затвори очи, усети как контролираш кормилото на колелото, как ускоряваш с колата си, как се отдаваш на човека срещу теб. Сега отвори своите очи. Това чувство изпитват танцьорите, когато са на сцена. За тях винаги е като за първи път.

Кои всъщност са ТЕ е логичен въпрос. Лабораторията за стрийт танци и култура Flava House е създадена през 2013 г. в София. Тя дава възможност за изява на всяка душа, чието сърце бие в синхрон с хип-хоп и фънк музиката, да изразява себе си. Преподават се масово непознати на хората класове по Waacking, House Dance, Breaking, Hip Hop, Popping. И както се оказва, често основно на истински ценители.

Затова идния четвъртък (04.05) от 19:00 ч. в “Модерен театър” танцьорите от Flava House ще ви разкажат своята история. За да усетят точното чувство… като за първи път.

В малкото време, което остава до събитието, можете да се заредите с положителни очаквания със следния видеоматериал от миналия не-спектакъл.

 

 

SHARE
Теди си пада по импровизациите в живота, затова и представянето й е оскъдно. Говори много (по принцип), а някои хора я описват като паднала в казан с енергийна напитка през детството си персона. Иначе работи като Social Media Expert.