A1 дари 5 дихателни апарата на стойност над 220 000 лв. на „Александровска“ болница

SHARE

А1 дари безвъзмездно на лечебното заведение средствата, необходими за закупуване на пет дихателни апарата, за да помогне на университетска болница „Александровска“ при лечението на болни от COVID-19, съобщава компанията на своя сайт. Очаква се новото оборудване да пристигне в лечебното заведение в рамките на три седмици. Стойността на дарението надвишава 220 000 лева, а дихателните апарати ще останат собственост на здравното заведение след края на пандемията от коронавирус и ще се използват за лечението на пациенти с респираторни и други заболявания. Дихателните апарати са последното поколение, представени преди броени седмици и са специално разработени за грижи за критично болни пациенти от всички възрасти – от новородени до възрастни хора.

Главният изпълнителен директор на А1 България, Александър Димитров, коментира: „В моменти като днешния загрижеността към най-близките ни – семейство, колеги, служители, клиенти, преминава на следващо ниво – търсене на решения за обществото като цяло. В допълнение към всички мерки, които взимаме за предотвратяване на разпространение на коронавируса, наш дълг като обществено отговорна компания е да допринесем и за лечението на вече заболелите. Най-добрият начин е като подкрепим лекарите с технологиите, които са им нужни за по-добро лечение на пациентите.“

А1 е технологична компания с традиции в подпомагането на обществено значими каузи и счита за свой дълг да подкрепи усилията на медиците в справянето с опасния вирус с помощта на най-съвременни технологии. Дарението е част от кампанията „Дигитална солидарност“ на А1, която има за цел на помогне на хората да преминат през процеса на социална изолация, наложен от пандемията на COVID-19. Компанията вече пусна безплатно над 200 канала на всички свои ТВ клиенти и даде 10 000 MB мобилен интернет на максимална скорост на всички клиенти с абонаментен план за мобилна услуга.

За А1 превенцията също е много важна. Затова е важно да се избягват всякакви излизания, които не са от първа необходимост. Стоенето вкъщи за продължително време носи предизвикателства само по себе си. Затова А1 направи жест към клиентите ни на ТВ услуга, предоставяйки им безплатно над 200 ТВ канала. От 18 март пък, абонатите на мобилна услуга ще получат 10 000 МВ бонус, с който да браузват в мрежата, без да напускат комфорта на своя дом.

А1 ще продължи да следи ситуацията и да подпомага както своите клиенти, така и институциите в страната в ограничаването на COVID-19 и лечението на засегнатите. Междувременно от компанията напомнят на клиентите си да избягват излишните рискове и да се възползват от възможностите на новите технологии, за да помогнат в овладяването на риска от инфекция с коронавирус и сезонната грипна епидемия.

Ако и вие искате да помогнете, вижте как и къде:

SHARE