SHARE

Църквата е много повече от религиозна институция, тя има и своята социална мисия, която често изглежда, че и българското духовенство забравя.

Но това не е такъв случай и миряните и служителите на храм „Св. пророк Илия“ в столичния квартал „Дружба – 2“ се опитват да напомнят за тази благородна мисия.

От края на миналия век в двора на “Св. пророк Илия“ се хранят пенсионери, социално слаби и бедни хора от столицата, стотици души на ден. Социалната кухня работи всяка неделя и се поддържа изцяло от доброволци, които действително променят съдбата на забравените и отхвърлените от обществото – те дават храна на бедните, играят си с деца в създадения детски център.

Инициативата стартира през 1999 г. и оттогава насам всеки ден от 12 часа тези миряни и духовници помагат на ближния.

Можете да изгледате това видео, за да видите как една кауза дава резултат, и можете да заповядате в църквата на адрес: жк “Дружба 2″, бул. „Цветан Лазаров”. От там се радват на всеки, който може да отдели време, за да отиде на място да помага!

Всяка неделя от 12 часа в двора на църквата "Св. пророк Илия" в кв. "Дружба" 2 се хранят пенсионери, социално слаби и бедни хора от цяла София. Инициативата стартира през 1999 г.http://milostiv.org/63https://www.facebook.com/HramSvProrokIliya/?pnref=storyhttp://svetiilia.bg/доброволческата-неделна-кухня-при-хр/

Публикувахте от Михаил Самарджиев в 8 май 2017 г.

Снимка: Svetiilia.bg/Доброволческата неделна кухня в храм “Св. пророк Илия“

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.