SHARE

След опита „Да, България“ да бъде спряна от участие в предсрочните парламентарни избори чрез фалшиви жалби към съда партията на Христо Иванов намери начин да се яви на вота, но за целта трябва да изготвят изцяло нова подписка с поне 2500 валидни подписа.

За това „Да, България“ излиза на улицата на 7 февруари (вторник) в най-голямата гражданска акция за събиране на над 3000 подписа само за ден.

Участвалите в подписката на „Да, България“ могат да се подпишат отново. Участвалите в подписка на друга партия/коалиция за настоящите избори не могат да участват в подписката.

Партията отива на изборите на 26 март като коалиция „Движение Да, България”.

На извънредно заседание Националният съвет реши да приеме предложението на „Зелените“ за влизане в преговори за коалиция за участие в изборите. „Зелените“ са доказали, че с принципност и последователност отстояват обществения интерес, за реформата на правораздавателната система, защитавайки българската природа от мафията и олигарсите. Водят се преговори и за другия партньор в коалицията.

“Нашият поход срещу мафията днес я предизвика да използва характерните си похвати .

Още преди да имаме регистрация за изборите, има опит да бъдем спрени.

Днешната провокация с обжалването на съдебната регистрация на „Да, България“ с фалшификати е красноречиво доказателство, че сме на прав път.
Това, което имам да ви кажа, е, че мафията няма да ни спре!”, заяви лидерът на партията Христо Иванов
Екипи от доброволци ще бъдат на пунктовете за събиране на подписи:

От 08:00:

  • в Бизнес парка (на езерото)
  • подлеза на Софийския университет
  • Метростанция „Сердика“

От 11:30:

Съдебна палата (ъгъла на бул. „Витоша“ и ул. „Алабин“)

Както и през целия ден в офиса на ул. „Драган Цанков“ 12-14, ет. 2, ап. 7

Застрахователен офис на бул. „Иван Гешов“ No. 46 също ще бъде цял ден отворен за събиране на подписи.

Днес също така  Вера Асенова, член на Изпълнителния съвет на „Да, България“, ще оттегли подадената от нейно име фалшива жалба срещу регистрацията на ПП „Движение Да, България“ и ще сезира прокуратурата за предприемане на незабавни действия за откриване на извършителите. Тя ще бъде придружена от председателя на „Да, България“ Христо Иванов.

 

Отдолу прилагаме бланката, която можете да разпечатате, да съберете подписи и да я донесете попълнена в офиса на на ул. „Драган Цанков“ 12-14, ет. 2, ап. 7, който работи денонощно, или някой от останалите пунктове в страната. 

Попълвайте правилно трите имена точно както са изписани по паспорт и ЕГН (а не телефон). Пореден номер не се попълва! Отдолу събиращият подписите трябва да се подпише с три имена и ЕГН. 

Указания за попълване:

1. Имената трябва да са по лична карта – много често имахме жени с по 2 фамилни имена, от които изписват само едното и по случайност ги хващахме при проверка на ЕГН.
2. Имената трябва да изписани изцяло без съкращения
3. Имената да са в последователност собствено, бащино и фамилно(и) – напомняйте моля, защото хванахме доста случаи на обърнат ред на бащино и фамилно име. Това пак го хващахме при проверка на ЕГН.
4. ЕГН и номер на телефон са две различни неща, видях 3 случая (от 1000, но все пак…) с оставен телефонен номер вместо ЕГН.

PrilojenieN49-НС-Spis-Coalition

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.