SHARE

Oт Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) излизат с поредно забележително решение, постановявайки, че в България няма бездомни котки. С решението си блокират осиновителската програма на Animal Rescue, чийто текст публикуваме

Знаете ли, скъпи приятели, че в България няма бездомни котки?

Вие може да ги виждате и чувате непрекъснато, но те не съществуват. И понеже не съществуват, нямат нужда нито от кастрации и лечения, нито от осиновявания.

Tочно такива бяха мотивите за прекратяване на осиновителската ни програма за котки от страна на ОДБХ – София.

Повтаряме за онези, които четат и не вярват на очите си – в България няма бездомни котки, затова няма нужда от осиновителски програми за тях!

До това гениално прозрение е достигнал д-р Емил Славев, началник-отдел „Здравеопазване на животните“, и въпреки че имаме разрешително към приюта за тях, той по своя преценка преустанови осиновителската процедура за котки от „Фермата“.

Скъпи приятели,
Познавате ни. Никога не сме искали помощ от институциите, въпреки, че работата ни е в полза на цялото общество.  Всичко, което искаме от тях е поне да не ни пречат.

Малко несъществуващи котки

Не знаем дали сме прави. Има ли, няма ли бездомни котки – не можем да кажем.

И сме ужасно, ужасно уморени от това да работим на инат въпреки целенасочените усилия на държавата да ни спре.

Помогнете ни. Ако случайно някога сте виждали бездомна котка – споделете!  Може би дори в БАБХ ще надделее здравият разум!

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.