SHARE

Това заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов от своя Фейсбук профил:

Не бих се занимавал с унгарския премиер Виктор Орбан, защото у нас си имаме Бойко Борисов. Те са сходни политически профили. Използват еднакви средства и похвати за владеене на властта. Корумпирана посткомунистическа администрация, разпределение на общите пари в тесните олигархични обръчи, поддържане на огромна пропагандна машина за хвалби на управленските им „успехи“, верноподаничество пред Путинова Русия и т.н. Но!

Виктор Орбан осъществи груба антибългарска акция. Той даде политическо убежище на бившия македонски премиер Никола Груевски, който беше осъден в страната си и трябваше да отиде в затвора. За нас, българите обаче, Груевски има много тежък грях. Той като премиер на Македония дълги години водеше злостна антибългарска политика. Изля милиарди за подмяна на българската история. Осея центъра на Скопие с паметници на български герои в опит да ги „македонизира“! Снимаха се филми с антибългарско съдържание и купища други безобразия. И накрая Орбан го скри в Унгария.

А България мълчи. Нито една българска институция не обели и дума за това погазване на върховенството на правото и най-вече за защита на историята и националното ни достойнство. И ако бившите комунисти мълчат, защото са виновни за създаването под егидата на Съветския съюз на мита за „македонската нация“, то къде са останалите. Къде са самозваните ни „патриоти“, къде са нашите „консерватори“, които се кичат като защитници на националните ни интереси и традиции.

Отговорът е – под шлифера на батко им Бойко, който ги храни, за да крепят корумпирания му режим и не иска да се критикува приятеля му Орбан, защото ще лъснат приликите!

Национално отговорната позиция е по всички канали на Европейския съюз да се иска от Унгария да екстрадира Никола Груевски в Северна Македония, където да изтърпи наказанието си!

Това ще бъде едно от важните поръчения, което ние от „Демократична България“ ще вменим на нашите евродепутати при работата им в бъдещия Европарламент!

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.