SHARE

В момента държавата се тресе от “уседналост”. Всичко това след като „Терминал 3“ разкри, че зад проекта за ограничаване на избирателните права на българите зад граница стои Румен Радев. Оттогава насетне последваха множество оправдания, приповдигнати речи, обвинения, уволнения и скандали.

Това ни разкритие бе като подарък точно за годишнината на Терминала. И за изминалата година сторихме немалко. „Терминал 3“ първи обяви – още по време на ретроградния Меркурий – кой ще е кандидатът на ГЕРБ за президентЦецка Цачева. След това разкрихме и кой ще е служебен премиерОгнян Герджиков.

Месеци преди президентът Плевнелиев да обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, ние написахме това в “КОЙ иска президент на статуквото, а след това и разкрихме как Кристалина Георгиева е смятала, че още от самото начало ще получи номинацията за генерален секретар на ООН, но в последния момент е била заменена от Бокова.

Единствени питахме и колко струва на Румен Радев да заведе журналистите от в. “Дума” до Брюксел и единствени разказахме за осемте български фирми, свързани със “Световната пералня” за руски пари.

Разказахме и точната хронология на руската намеса в българските президентски избори и как е издигнат Румен Радев за кандидат-президент, далеч преди Wall Street Journal да публикуват свой материал в последните дни преди настоящия парламентарен вот.

Говорихме много и за руската намеса в американските избори, като направихме подробен материал за обвързаностите на Доналд Тръмп с Русия още през юли 2016 г., като оттогава не сме спирали да следим темата изкъсо, като представихме подробно доклада на американските служби за сигурност за това, че Кремъл е помогнал на Тръмп, и доклада на британския частен разузнавач Кристофър Стийл, в който се твърди, че съществува конспирация между Кремъл и Доналд Тръмп.

Говорейки си за Русия, за нея имаме бая текстове (може би твърде много). Най-важните са “Колко губим от санкциите срещу Русия?” и “Работят ли санкциите срещу Русия?”.

И ако споменем Русия, не може да пропуснем темата за пропагандата. Тръгнахме “По следите на руската пропаганда”, за да видим откъде се разпространяват фалшивите новини, разказахме за Russia Today и „Спутник“, но показахме и как това се случва в САЩ чрез Fox News.

Но любимият ни текст за пропагандата е този за Breitbart – сайта, който обичат да споделят и по родния фейсбук, който е изпълнен с крайнодясна, националистическа и ксенофобска пропаганда. След нас много други започнаха да разказват за сайта и неговия бивш главен редактор и настоящ главен стратег на Доналд Тръмп Стивън Банън.

Кристиан Таков ни разказа какво е казал на европейските прокурори, които дойдоха да правят проверка на съдебната реформа, а ние разбихме мита, че членският ни внос към ЕС е по-голям от евросредствата, които получаваме. 

И направихме няколко богати профила на големи личности като Джъстин Трюдо и Еманюел Макрон, Ангела Меркел и Стив Джобс, Борис Немцов и Алексей Навални, както и за не толкова долюбваните от нас Александър Вучич от Сърбия и Виктор Орбан от Унгария.

И това далеч не е всичко, разказвахме ви за “домакините на нашето Черноморие”, за “Разрушителят” на Великобритания, за това как “На НАРОДА му омръзна от здрав разум” и как ще “убием всички адвокати”, каква е тайната на ОСТАВКА при концерта на Роджър Уотърс, за това “как управляват алтернативните политици”, за “Врагът пред портите” на Великобритания – източноевропейците”, за това как светът се “политизира” и за това как “Ким Чен Ун не обича българите в чужбина”.

Гениалните Иван Червенков и Чавдар Николов ни радваха с произведенията си… но тук е трудно да изберем най-хубавото, а и те ще кажат, че друго им харесва повече.

И не на последно място направихме много интервюта с истинските Личности – първите трима интервюирани: Иван Станчов, Димитър Стоянович и Огнян Златев.

За една година разказахме много и това далеч не изчерпва всичко. А през новата година ще разкажем още повече, ще говорим за истинстите събития и личности и ще търсим какво наистина се случва. И отново ще сме първи в разкриването на множество тайни, все пак Румен Радев и неговият проектозакон ни дадоха… летящ старт.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.