SHARE

Българското представителство на Международната коуч федерация (ICF Global) е организация, която вече 10 години се стреми да развива професионалния коучинг у нас. Модерната професия, която става все по-популярна, помага на хората да отключат и развият своя потенциал чрез задаване на силни въпроси в лични сесии, водени от сертифициран коуч. ICF България следва своята мисия да популяризира ползите от коучинга в бизнеса и различните обществени сфери и да вдъхновява трансформацията на хората, като се спазват всички етични стандарти на професията.

През тази година ICF България отбелязва своя 10-и рожден ден. По този повод в България специален гост бе д-р Деймиън Голдварг, мастър коуч с 30-годишен опит в развитието на лидерските умения. Той е автор на 5 книги в сферата на коучинга и е носител на наградата Circle of Distinction на Международната коуч федерация (ICF Global) за цялостен принос към коучинг професията. През годините е сътрудничил на над 50 компании от различни държави по целия свят, а в периода 2013-2014 г. е бил президент на ICF Global.

„Вярвам, че коучовете, които работят за своето развитие с ментор или супервайзър и притежават и поддържат степен акредитация от ICF, имат конкурентно предимство на пазара, защото това показва техния професионализъм и високи етични стандарти, които бизнесът търси“, сподели д-р Деймиън Голдварг.

Как работата със супервайзър може да направи коучовете още по-успешни и ефективни бе във фокуса на специалната демонстрация на д-р Голдварг в България по време на специализирания форум по повод юбилея на българското представителство на Международната коуч федерация.

„Впечатлен съм от постиженията на малко представителство като българското, което за 10 години на съществуването си е спечелило цели 2 отличия от ICF в конкуренция с над 140 представителства в света. Зареден съм от енергията, която българските коучове носят, и съм благодарен, че бях част от този празник“, коментира още д-р Голдварг.

Бордът на директорите на ICF България представи актуални теми и въпроси от сферата на коучинг професията, както и новостите в ICF Global. “Коучингът е партньорство, мотивация и вдъхновение за развитие на професионалните и личностните качества. Това е професия, която се развива активно и набира все по-голяма популярност у нас. А израстването на всеки един човек или развитието на цели организации няма как да не се отрази и на увеличаването потенциала на цялото ни общество”, споделя Мария Стайкова, председател на Управителния съвет на ICF България.

Всеки мениджър трябва да бъде коуч, за да бъде успешен и за да мотивира екипа си, затова и д-р Деймиън Голдварг проведе специално еднодневно обучение, което да ориентира лидерите как да бъдат още по-успешни в своята сфера.

“Избрахме да поканим за гост-лектор именно д-р Голдварг, защото смятаме, че неговият богат опит може да помогне на много мениджъри и лидери в българския бизнес, които разбират нуждата и ползите от коучинга, да надградят своите управленски качества и по този начин да подобрят развитието както на своите служители, така и на компанията си”, коментира Теодора Каменова, директор членство в ICF България.

Вече над 20 години Международната коуч федерация развива изкуството на коучинга и на теория, и на практика. Благодарение на активната работа на ICF България професионалният коучинг навлиза все повече у нас и стимулира все повече хора да развият своя професионален и личен потенциал.

За ICF Global:

Международната коуч федерация (ICF Global) е първата и най-голяма организация на професионалните коучове в света. Тя е обособила основни коучинг компетенции и стандарти на обучение, по които се акредитират обучителни програми и се сертифицират коучове. ICF Global е създател и на Етичен кодекс, който се превръща в стандарт в сферата и гаранция, че всички членове на организацията спазват етичните норми за работа в тази специфична професия.

За ICF България:

Българското представителство на Международната коуч федерация е единствената независима коучинг организация у нас. Тя е основана през 2008 г. и през годините работи активно за повишаване на информираността за коучинг услугите и нуждата от тях. В момента в организацията у нас членуват 37 професионални коучове, като стотици български коучове са обучени по стандартите на ICF.

ICF България е инициатор и съорганизатор на редица значими събития, свързани с коучинга и ползите му за бизнеса и обществото. През годините е организирала десетки майсторски класове със знаменити международни коучове, обучения за надграждащи умения за коучове, национални конференции и ежемесечни събития за популяризиране на коучинга и споделяне на опит между професионалните коучове.

През тази година ICF България спечели ICF Chapter Recognition Award за богатата си дейност в местен и международен план през предходната година, за ангажирането на професионалните коучове в България и провеждането на втората национална коучинг конференция. Това е второто подобно отличие след наградата ICF Chapter Award,  връчена през 2011 г. в категорията “Преодоляване на бариерите”, съвместно с австралийското представителство ICF Victoria.

Текстът е препубликуван от агенция PRoPR.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.