SHARE

Значи ето как протича първият работен ден на НС, след като БСП спечелят изборите.

1. Внесено е предложение от депутат Нинова за забрана на електронното гласуване в парламента, защото с него много се лъже и някои хора гласуват от спалните си, а на нея и се налага да става рано и да ходи на фризьор.

2. Гласува се свалянето на санкциите от ЕС към Русия едностранно, защото сме горда и независима държава, която не се подчинява безропотно на брюкселските бюрократи. Гласуването става с вдигане на ръка, като квесторите преброяват 280 гласа за и 25 против. Някой възроптава, че депутатите са само 240, но веднага е скастрен, че има колеги, които са гласували с две ръце, а някои дори са вдигнали и два крака.

3. Избират Пеевски за шеф на ДАНС, МВР, БОП, СОТ, НДК и на културния дом в Своге.

4. Мощна протестна вълна протестиращи е пред НС. Полицията арестува Манол Глишев превантивно, останалите двама си тръгват малко след това, защото е започнал нов сезон на „Биг Брадър“. Стотици хиляди възмутени граждани пишат статуси във фейсбук, че не сме народ, а мърша и вижте как румънците протестирали, а ние не. После пак застават пред телевизора.

5. Гласува се започването на „Южен поток“, но не веднага, а привечер.

6. Гласува се АЕЦ „Белене“ да бъде изградено с кредит от народа и за народа, каквото и да означава това.

7. Установява се, че няма кворум, защото Вальо Златев разказва тъпи вицове в кафенето, на които всички се превиват от смях, а някои депутати са откарани с линейка, понеже напъването не им понесло.

8. Закрива се първият работен ден и всички радостно отиват да изядат количества храна, които могат да изхранят община Нова Загора в продължение на 2 седмици.

9. Обявява се ваканция до изпълнението на приетите предложения, като в калабалъка руският език става официален и който обърка винителен с дателен падеж ще бъде изпратен в изгнание, ще бъде осъден на смърт или и двете заедно.

10. Орешарски по навик напуска НС през аварийния изход и отива в сараите да яде баклава. Там с изненада установява, че Делян е изял всичко и в знак на протест започва да рецитира „Обесването на Васил Левски“ на Ботев, но пауните го нападат и му се налага да се качи на лифта, преструвайки се на немски турист.

11. В това време пред една банка започват да се вият опашки, но след като ги снимат от едни сайтове, чакащите си тръгват, понеже нямат други ангажименти за деня, а в банката нямало да им сервират бира и пържени картофи.