SHARE

„Това явно е призивът на управляващите в последните десетилетия, боя се. Не става дума за последното правителство. Нито само за второто правителство на ГЕРБ. Нито за първото. Не говоря и за това на Орешарски, което беше тръгнало направо през просото. Говоря за една генерална линия, която, хайде да бъдем честни, тя не е започнала и 89 г. Тя, между другото, не е започнала, колкото и да не ни се ще да го признаем, и през 44 г. Тя винаги е присъствала като тънка червена линия на левичарството на българския народ, който е мразел своите особено изтъкнати представители.

Те или са млъквали резигнирани, или ако не са млъквали, той им е помагал да го направят чрез едного или другиго, съзнателно или не.“

Доц. д-р Кристиан Таков в интервю за „Терминал 3“, в което разкрива какво е споделил на четиримата европейски прокурори, които изготвиха доклад за работата и проблемите в българската прокуратура. Кристиан Таков е преподавател по право  в СУ „Св. Климент Охридски“ и един от онези, които не спират да се борят с мрака, да се възмущават и да разкриват тъмата, в която е затънала държавата. 

Той стана и един от учредителите на „Да, България“ и член на Националния съвет на партията. 

На 22 март (сряда) „Да, България!“ организира разговор с Кристиан Таков, Христо Иванов и проф. Александър Кьосев, на който темата ще бъде мястото на България в Европа – 60 години след началото на европейското обединение.

Какви са проблемите на образованието днес и как преодоляването на тези проблеми ще предопредели развитието ни за години напред.

Също така за ценностната криза, пред която България е изправена и за това как „Да, България!“ вижда излизането на българското общество от блатото на корупция и мафиотски зависимости, което ни превърна в абсолютен аутсайдер в ЕС.

Начало – 18,30 ч. Sofia Event Center., а дотогава може да видите част от цитатите на доц. Таков, които редакцията на „Терминал 3“ е подбрала, както и да прочетете интервюто му за изданието.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.