SHARE

На британските избори имаше далеч по-ожесточена битка от тази за Даунинг стрийт No. 10 – тя беше  между Елмо от улица „Сезам“ и лорд Бъкетхед (от англ. – Кофоглав), и то в избирителния район на премиера Тереза Мей.

Така освен всички други унижения на предизборната нощ, в която премиерът загуби мнозинството си, тя трябваше да го направи, докато на фон стоят и двамата ѝ опоненти за мястото.

В крайна сметка лорд Бъкетхед надделя над Елмо, като взе 249 гласа срещу само 3 за кандидата от улица „Сезам“.

Анализаторите сочат, че това се е дължало на изключително силната кампания на лорд Бъкетхед, чийто лозунг за кампанията е „Силно, но не особено стабилно лидерство“ (намек към предизборния лозунг на Мей – „Силно и стабилно лидерство“).

Освен лорд Бъкетхед и Елмо мястото на Мей бе оспорено и от Партията на обезумелите чудовища лунатици, която излъчва свои кандидати на много места в страната и обикновено събира протестния вот със своите… оригинални кандидати и предложения. Но дори тя не успя да надвие лорд Бъкетхед и той събра почти двоен на техния резултат.

От Washington Post са направили клипче с най-комичните моменти от изборната нощ – вкл. как се представи г-н Рибно филе, една нахална муха в студиото на BBC, бой между оператори и как едно „гепи“ завърши с това лидерът на опозицията да обара своя съпартийка.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.