SHARE

Американският композитор и DJ Moby призова поддръжниците на президента Доналд Тръмп да признаят грешката си, да загърбят партийните си пристрастия и да подкрепят исканията за импийчмънт. Обръщението на Facebook страницата на музиканта е поредното му открито заставане срещу Тръмп от избирането на републиканеца насам.

Dear #trump supporters, it's ok.. I know you're slowly realizing that you helped elect an incompetent narcissist who…

Публикувахте от Moby в 19 юли 2017 г.

„Знам, че бавно осъзнавате, че помогнахте да бъде избран един некомпетентен нарцис, който след 6 месеца вече се доказа като най-лошия президент в историята на Съединените щати. Напълно в реда на нещата е да признаете грешката си, защото Тръмп ви излъга за всичко“, пише Moby.

Музикантът е идол на цяло едно поколение и има 2,8 млн. фенове на страницата си във Facebook и още 1,4 млн. последователи в Twitter, където статусът също е споделен.

Последният му албум These Systems Are Failing е насочен срещу политическите елити по целия свят, а представянето на песента Erupt & Matter бе направено успоредно на встъпването в длъжност на Тръмп на 17 януари тази година. Новият сингъл In This Cold Place включва съвременен прочит на класически анимационни филми от аниматора Стив Кътс, където американският президент съвсем ясно е поставен в основата на голяма машина за правене на пари чрез лъжи.

А за тези, които искат да подкрепят Moby в борбата му срещу Тръмп, могат да ползват някои от GIF-овете в специалната му галерия в платформата Giphy.