SHARE

В борбата с рака много хора губят косата си. На фона на болката, страха и тежката битка това може да изглежда като малък естетически проблем, но той има сериозни последици върху самочувствието.

Цаната за перука от естествена коса е непосилно висока за много хора, затова даряването е изключително скъп жест.

Такъв безценен дар иска да направи малкият Мартин Топалов, чиято история доказва, че за някои хора стремежът да правиш добро е по-силен от всички препятствия, които можеш да срещнеш по пътя. Препубликуваме неговата историята, която сподели Ивайло Топалов във фейсбук, а ако и вие искате да сторите добро, може да се свържете с Асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега!” и www.hairdonate.org

„Скъпи приятели, по- близки и далечни познати, пиша този пост с желанието да достигне до повече хора, защото смятам, че съм длъжен да го направя, така че моля отделете малко време за да го прочетете.
Преди три години моят син (който е на снимката) реши да си пуска дълга коса с ясната идея да я дари за онкоболни хора. Тогава 11-годишен, той ме накара да се замисля за много неща – неща, които подминаваме в забързаното си ежедневие, и неща, на които дори не обръщаме внимание, а едно дете на 11 е видяло…
Сега – три години по-късно, той продължава да гони целта си и ще я преследва, докато косата му стане 30 см (колкото е изискването, за да бъде дарена), а всъщност нещото, което ме кара да пиша сега, е, че през тези години ТОЙ отнесе много подигравки – първо, че е като дамаджана в главата, че не прилича на нищо, а от началото на тази учебна година по-големите му съученици го наричат, че е педал, гей и какво ли още не.
Но той продължава напред без каквото и да е притеснение, защото знае какво цели и защото има ОГРОМНО СЪРЦЕ И ДУША, с каквито не много хора могат да се похвалят.
А колко хубаво би било да има повече такива хора.
И не само защото е мой син, а защото дори и на тази възраст той е един ГОЛЯМ ЧОВЕК, искам да му благодаря на всеослушание (доколкото тук е възможно) и да му кажа, че съм страшно горд с него, да продължава да бъде човек с душа и сърце !
И дано наистина има повече такива хора!

p.s. Благодаря много за хубавите думи и like-овете, но най-много благодаря на хората share-нали поста, защото идеята ми беше чрез повече споделяния да стигне някъде по мрежата до „батковците“, за да разберат за дългата коса на „педала“, и, дай
боже, да трепне нещо в малките им сърчица и те да станат големи!“

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.