SHARE

След едно дълго дело, продължило един ден, Люблинския районен съд в гр. Москва задължи руския опозиционер Алексей Навални да изтрие от интернет разследването срещу руския премиер Дмитрий Медведев, в коeто разкрива неговите тайни имения и яхти, както и механизмите, чрез които руският премиер укрива парите си.

Делото е образувано по тъжба “в защита на честта и дойстойството” от руския олигарх Алишер Усманов, който Навални обвинява, че е дал подкуп на министър-председателя Дмитрий Медведев.

На еднодневното заседание съдът отказва да разгледа доказателствата, представени от Навални, както и да призове свидетелите му. Също така на екипа на Навални са дадени 10 минути да се запознае със 140 страници „доказателства“ предоставени от Усманов. 

 След това идва и присъдада: 

“- Медведев не е получил подкуп от Усманов.

– [вицепремира] Шувалов не е получил подкуп от Усманов.

– Усманов не налага цензура в издателство «Коммерсант» (прочете тук)

– Усманов плаща данъци (прочете тук, гледайте тук)

– филмът “Он вам не Димон” трябва да бъде изтрит

– разследването “Он вам не Димон” трябва да бъде изтрито

Мога на всички да кажа само две думи: РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЕ.” пише в блога си Навални.

 

Усманов е собственик на в. “Коммерсант” и според оценки на Навални олигархът е направил безвъзмездно дарение на фонда “Соцгоспроект” на земя на стойност от 5 млрд. руб.

Освен, че Навални е категоричен, че няма да изтрие клипа “Он вам не Димон”, то от сайта PornHub, който е забранен от руските власти, решават да качат съдържанието на “Он вам не Димон” със заглавие  “Russian сorrupted politician fucked hard”.

Навални призовава на 12 юни, Деня на Русия, гражданите да излязат на улицата и да изкажат мнението си за решението на съда.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.