SHARE

Днес основните усилия на държавата продължават да бъдат насочени към всички безсмислени и популистки действия, които следим от месеци. Междувременно, бездействието по съществените въпроси води до последствия.

Фондът за лечение на деца не може да прегледа казусите на повече от 200 деца

Поради провален кворум се отлага второ заседание на Фонда и повече от 30 деца, чиито случаи системно не могат да бъдат разгледани, продължават да чакат и не бяха включени в дневния ред на провалилото се заседание.

Отделно от това, близо 190 са новопостъпилите заявления от март месец досега. Децата по тези случаи чакат първоначални медицински становища, въз основа на които лечението им у нас или в чужбина да бъде одобрено или отказано, предава „Медиапул“.

Европейската комисия потвърди, че има спрени плащания по Програмата за развитие на селските райони. Правителството отрече тази сутрин същото.

Прекъснати са плащания по две от мерките, а причината е съмнения относно тяхното приложение, обясни говорителят на ЕК Даниел Росарио.

Прекъсванията и отлаганията на плащания са временни мерки и ако не бъдат открити нередности, отложените суми ще бъдат изплатени на по-късен етап, уточни той.

Тази сутрин, обаче, земеделският министър Десислава Танева заяви, че финансирането на земеделската програма на Европейската комисия продължава, а от Брюксел единствено са наложили нови изисквания. Тези „нови изисквания“ се наричат санкции в доклада на ЕК. Повече за провалената програма може да прочете в Програма „Развитие на селските райони“ не знае за #Стабилността“ http://terminal3.bg/razvitieto-na-selskite-rajoni-hich-ne-e-stabilno/ .

Парламентът прие на първо четене забраната за облекло закриващо лицето

От горните новини стана ясно, че #ВидимиРезултати и #Стабилност не могат да бъдат открити в последните действия на управляващите. Това е причината те да запълват времето си със закони какво може и какво не да се носи на публични места. Днес на първо четене бе приет закон със 108 гласа „за“ и 8 „против“, в който се забранява на гражданите да носят облекло, което частично или изцяло закрива лицето.

Валери Симеонов „уреди“ още 44 млн. лева за оградата с Турция

След модните съвети за това какво може да се облича, идеологическият лидер на правителството Валери Симеонов и неговият министър-председател Бойко Борисов решиха да налеят още 44 млн. лева за довършване на оградата с Турция. Напомняме, че от 20 март насам, съобразно сделката между Европейския съюз и Турция, няма миграционен натиск към Гърция или България.

Офшорките ще могат да притежават до 10% от медии, банки и застрахователи

Парламентът окончателно прие изисканите от Брюксел ограничения за офшорки. Според приетите промени офшорните дружества ще могат да притежават до 10% от банки, медии, застрахователни и пенсионни дружества, предприятия за колективно инвестиране, платежни институции, като се дава възможност за участие в концесии и публично-частни партньорства, предава „Дневник“

Междувременно правителството застана зад втората стъпка към съдебна реформа, въпреки съпротивата на ВСС, но тепърва ще видим развоя в Парламента. Днес стана ясно от заседанието на Министерски съвет и че българското правителство е номинирало доц. д-р Александър Корнезов за съдия в Общия съд на ЕС.

България иска повече сили на НАТО в региона

България и Румъния ще работят за засилване и на отбранителния потенциал на Алианса в Черно море. Това обявиха на обща пресконференция държавният глава Росен Плевнелиев и румънският му колега Клаус Йоханис. Изявлението идва след като предишните седмици стана ясно, че НАТО ще засили своите отбранителни способности в балтийските държави, Полша и Румъния. Окончателно плановете на Алианса ще станат известни на срещата на върха във Варшава на 8 и 9 юли.

Джон Кери обвини Русия и сирийското правителство за атаките към Алепо.

„Докато не уточним как прекратяването на огъня ще работи… ние няма да просто да стоим тук, докато Асад продължава да напада Алепо и докато Русия продължава да подкрепя тези действия“, заяви държавният секретар на САЩ, предава агенция „Ройтерс“.

Руското правителство открадна проучванията на демократите за Доналд Тръмп

Хакери, които по информация на правителството на САЩ, работят за руското правителство са откраднали информация от Демократическата партия, която касае бъдещата им стратегия срещу Доналд Тръмп. Руското правителство отрича каквато и да било намеса.