SHARE

Това, което имаме като Цветан Цветанов, качи днес във фейсбук страницата си следното писмо до и резолюрано от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Публикуваме целия текст със запазена граматика и пунктуация на това, което имаме като Парламентарна група на най-голямата управляваща партия:

Моля да бъдЕ освободен от пленарно заседание и парламентарен контрол на 8 април 2016 г. ПОРАДИ СИСТЕМЕН НЕДОСТИГ НА ВРЕМЕ ЗА БЛИЗКИТЕ НА СЪРЦЕТО МУ ХОРА, поради непрекъснат рецидив на прекомерна ангажираност с проблемите на структурата на партията и парламентарната група, поради летящите му апостолски ангажименти и плътната камара на хорски тегоби и призиви за помощ, под която пребивава НАШИЯТ ОБИЧАН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ПП ГЕРБ – г-н Цветан Цветанов, по повод тачения от всички нас празник, неговия рожден ден!

 

С уважение,

ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ПП ГЕРБ

сн. Facebook
сн. Facebook

В същото време еврокомисарят за правосъдие, защита на потребителите и равенство между половете Вера Йоурова бе на еднодневно посещение в България и след срещата си с правосъдния министър Екатерина Захариева заяви, че мониторингът за България може да отпадне само след резултати. Тя се срещна още и с министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера Ивайло Калфин и с главния прокурор Сотир Цацаров.

Крачка към някаква прозрачност може да се нарече решението на Съвета за съдебна реформа, който прие, че магистратите ще трябва да декларират дали членуват в непублични организации като масонските ложи. Тема, която разбуни много духове в системата, когато бе повдигната за първи път. Днешното решение е безспорен успех.

Повече яснота и прозрачност относно финансовата политика на правителството си гарантираха депутатите. Днес народното събрание гласува единодушно предложение на БСП, което задължава финансовият министър Владислав Горанов два пъти до края на годината да им предостави данни за капиталовите разходи на държавата и инвестиционните проекти, които подкрепя.

Определено има някаква неяснота за това какво точно се случва в Държавен фонд “Земеделие”. Преди два дни там започна проверка на ДАНС. Вчера се появиха информации, че Брюксел има сериозни забележки по усвояването на фондовете в този ресор и може би дори ни чакат санкции заради системни проблеми по Програмата за развитие на селските райони. Днес Бойко Борисов отрече това, но се закани, че ако проверката на ДАНС и прокуратурата установи нарушения, някой ще влезе в затвора, но “няма скандал” каза категорично той.

Извън пределите на територията имаме две събития, които бележат своеобразен пробив:

Съветът НАТО-Русия, който не се е събирал от анексирането на Крим, ще се срещне в рамките на следващите две седмици на ниво посланици в Брюксел, за да обсъди кризата в Украйна.

В дългоочакван трактат Папа Франциск допусна разведените и женените повторно да могат да получат прошка от католическата църква, но отхвърли възможността църквата да признае гей браковете. „Никой не може да бъде съден вечно, защото не такава е логиката на евангелието. Не говоря само за разведените и женените отново, но за всеки, в каквато и ситуация да е попаднал“ се казва в становището на светия отец.