SHARE

Депутати от всички парламентарни групи приеха днес спорния закон за горивата, според който, за да се регистрират търговците на горива на едро, ще трябва да имат внесен капитал 1 млн. лева, а за тези, които по закон нямат капитал – активи в размер не по-малък от 1 млн. лева.
 
Законът е в полза на един-единствен играч на пазара – „Лукойл“, и унищожава дори малката конкуренция в сектора, което ще покачи цените на един от най-големите двигатели на икономиката – петролът. Публикуваме реакцията на Илиян Василев по темата. 

Дълг е на всички да подкрепите протеста на малките бензиностанции.

Този закон за горивата е всичко, което трябва да знаете за модела на управление в България – тотална корупция, тотален плен на държавата – всички в кюпа. Промяна и съгласие с тези хора не може да има.

В България няма кой да го даде за произнасяне от Конституционния съд за противоконституционност. За това единственото равнище остава – Европейската комисия.

Още от днес цените се качват, тъкмо в разгара на лятото, да платим допълнителен данък на олигарсите по веригата.
Цената на дизела надмина 2 30. А акцизът ни е най-ниският в ЕС.

Цената на суровия петрол е без промяна.

Подкрепете протеста на малките бензиностанции и на търговците на дребно.

Най-голямото отклонение от плащане на данъци в държавата е именно в „Лукойл“ – при приходи от 70 милиарда лева нито един лев данък печалба, данък дивидент!?! Това е сивото в икономиката.

Нинова, как е съпругът?*

*Съпругът на лидера на БСП Митко Нинов работи в „Лукойл“ като „ръководител на група за контрол и метрология“, потвърди левият лидер през 2017 г., след като медиите разкриха, че той е назначен в българския клон на петролната компания – бел. ред.

Текстът е препубликуван от фейсбук профила на автора. Заглавието и акцентите са на редакцията на „Терминал 3“. 

 

SHARE
Член на УС на Центъра за балкански и черномоски изседвания, Управляващ партньор на „Иновейтив Енерджи Солюшънс", блогър, Почетен председател на Българския икономически форум, Координатор, Софийско Бизнес Училище. Бивш посланик на Република България в Русия.