SHARE

Дженифър Лорънс не е на една, а на четири септемврийски корици на сп. Vogue. Всяка от тях е произведение на изкуството, но една не е типична за съвременно модно списание.

Изданието, превърнало се в световен стандарт, нае едни от най-талантливите съвременни фотографи и един художник за своята 125-годишнина.

На американския артист Джон Кърин бе възложена задачата да изготви портрет на Лорънс, като е искал тя да позира като “едно от онези френски момичета”.

Портретът корица на Джон Кърин JOHN CURRIN / VOGUE

Във видеото (в края на материала) Кърин обяснява, че най-голямото предизвикателство пред изобразяването на звезда е да направиш портрета такъв, че да изглежда на своя първообраз – особено когато някой е разпознаваем колкото Лорънс. “Всеки знае как тя изглежда и милиони души ще открият всяка твоя грешка.”

Корицата на фотографа Ани Лейбовиц ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE

 

Творчеството на Кърин е посветено на “идейния, но предизвикателно изкривен образ на жената – от похотливата нимфа, през жестоя матриарх до вечните женски прототипи”, пише в биографията му.

Корицата на фотографа Брус Уебър BRUCE WEBER / VOGUE

Когато е запитана кой ще задържи картината, Лорънс започва да мисли на глас “Кой друг би я поискал?”, но истината е, че навярно доста души, включително самото списание, ще искат да я задържат.

Лорънс също така е заснета за другите корици от фотографите Ани Лейбовиц, Брус Уебър и Inez and Vindooh.

INEZ AND VINDOOH / VOGUE

Можете да прочете цялото интервю с Лорънс на Vogue.com и да изгледате клипчето за нейния портрет.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.