SHARE

През седмицата за пореден път се оказа, че в България двамата най-големи и единствени собственици на медии сме аз и Пеевски. Чудо голямо – в природата, благодарение на Естествения подбор, оставаме най-умелите, пъргавите, адаптивните.

С колегата си действаме по задачите – просто е. Разпределили сме си всичко с него, както вече посочих, но има едно място, където може да си позволим съревнование, което да не дестабилизира страната. Футбола. Може да се изправим един срещу друг. И по този начин дори да го освежим, защото положението там е доста клето, което не ни импонира на нивото.

И да, в тая сфера аз съм този, който закъсня с инвестицията, тъй като предпочитах да съм просто запалянко. Но Делян знае, че в България ако искаш нещо да работи читаво, трябва да го направиш ти и да завземеш цялата конкуренция в съответния сектор.

И аз ще се сдобия с отбор.

Не, не визирам клубните отбори, защото в момента нямам идея кое от всичките ЦСКА-та да взема. Или и аз да си направя един отбор, борещ се за автентичност. Също така Вечното дерби може да взриви стабилността на държавата и да се наложи след някой по-оспорван мач да се прекръстваме на Витоша и Средец. Затова там няма да пипам. И тъй като другият отбор на Пеевски е репрезентацията на БФС* – националния, е редно да се сдобия и аз с национален отбор.

От една страна логичният избор е да купя Македония. Все пак там са ми вдигнали по-голям и за жалост несветещ паметник. Но проблемът е, че искам мач скоро, а не да направим една контролка в Агия Напа, да заложим по 2 милиона на обръщалка и после да се черпим. Не ми е това идеята

Затова огледах с кои отбори България ще играе квалификации за следващото Световно. Това са Холандия, Франция, Швеция, Люксембург и Беларус. И понеже ей сега почва Европейското, си помислих дали да не наблюдавам някой от отборите там. Но само Франция и Швеция са на турнира, така че изборът ми би бил между тях.

Блазнех се да взема Люксембург, но това значи да лиша родината от 2-те ѝ възможни победи в квалификационния цикъл. Щото нали не мислите, че имаме качеството да ударим Беларус?

Домакините на Европейското Франция са бъкани с бежанци и се страхувам, че Пеевски ще ги съблазни с тънки цени на цигарите, така че не мога да имам доверие на момчетата.

Швеция? Швеция е Швейцарията на Скандинавския полуостров. Имат Златан Ибрахимович, който е футболното Динко. Но май се отплеснах – та аз искам да се премерим с Пеевски на футболния терен и ми трябва един обикновен национален отбор за целта!

Просто не мога да си избера. А когато нямаш истински избор (опитайте се да си размърдате сивите пихтии между ушите накъде бия с това – бел. авт.), си създаваш сам алтернатива. Затова смятам да взема хибридното решение – купувам Косово и Гърция. Преименувам Косово на България ЕАД и го сливам с лиценза на Гърция. И така ще имаме нов български национален отбор! Благодаря на реалността за вдъхновението!

За да знаете вие като фенове дали да признаете моя или на Пеевски отбор, предлагам цяла година да играем непрестанно двубои. България срещу моята България ЕАД. Във всеки град и даже във всичките села, където се вдигнаха стадиони за милиони. Мисля, че ще го добутаме всеки ден до мач. Така ще се обиграят и момчетата, а накрая който отбор е припознат от народа (или неговият вожд и основно съдействащо лице при строенето на музеи за розовите мускали, които да си носи в пояса, докато ръшка Европата – бел. авт.) – той ще има толкова много опит и каляване, че ще вземе да се класира на Световното в Русия след 2 години.

И в Русия да станем 4-ти, няма само в САЩ и Япония да сме 4-и!

* Там в ръководството даже е един колега на Пеевски и депутат от ДПС, да не речете, че си измислям и правя внушения ей така.