SHARE

Със засилен интерес следя предизборната надпрева за президент на Родината ни. Четири месеца преди провеждането им имаме само четирима сигурни кандидати – Жорж Ганчев, Владимир Кузов, Николай Банев и Веселин Марешки. Останалите кандидати не са се появили, очевидно чакат да бъдат издигнати от големите партии и ще разберем за тях малко преди да гласуваме. За сметка на това през ден някой отрича, че ще е кандидат за президент. Но той и Плевнелиев навремето така отричаше…

Нека се върнем на сигурните кандидатури.

Първи в списъка е Жорж Ганчев или г-н Не Ме Гледай Тъпо Българино! Защо Жорж се кандидатира за президент е абсолютна загадка. Може би защото трябва да прави нещо и някой му е казал, че може да се кандидадира за президент, а и защо не? Нека да е весело, нека има нови лафове, нека има песни с китара, нищо че след всичко това ние гледаме още по-тъпо, а Жорж е още по-весел. Ако го изберат – първата дама ще се казва Шуши, фехтовката ще се изучава в училище, а на Нова година ще се наслаждаваме на изпълнения на китара, вместо скучно обръщение, което така или иначе никой не разбира и не иска да слуша, защото след третата(6,7,8…)  ракия и петата (6,7,8…)  пиратка на никой не му е до глупости.

Следва Владимир Кузов или г-н Детската градина. Очевидно изпреварил времето си, този кандидат се обявява за разрешаване на гей браковете в балканска страна, където е по-прието да кажеш, че си убил някотго отколкото, че харесваш собствения си пол. Нищо не казва за свалянето на прокурорската възраст, но предполагам, че пази този свой коз за края на кампанията. Ако го изберат първата дама може да се казва Стамат.

Продължаваме с Николай Банев или г-н Брадатия Комсомолец. Въпросът е защо човек, който иска България да е част от Евразийския съюз, желае да е президент. Може направо да си докараме някой от Русия. Има жена, която смята, че е подходяща за първа дама, за вице -президент, за премиер и изобщо за всичко, което никога няма да бъде. Все пак, ако го изберат, народът ще чака с трепет всички президентски прояви, само за да разбере какво ще облекат президента и съпругата му този път. Имат и приятелка-дизайнер, готова да предекорира резиденция Бояна по подобие на японския хотел, а г-жа Банева ще се буди сред целия този разкош с думите: „Ех, Ники, Ники, мислил ли си някога, че ще спиш с президентшата?“

Има и още. Веселин Марешки или г-н Дизела е Левче. Иска да стане президент, за да намали цените на всичко. Дизелът ще е левче, билетчето за автобуса 50 ст. Изобщо делите всичко на 2 или 3 и получавате Марешки президент. Но първо трябва да го изберем, после всичко ще си дойде на мястото.

Истината изисква да споменем и един, който иска да е президент в президентска република. Добре, че не отговаряме на условията му.

Бих искал да напиша още нещо и за други кандидати, но такива засега няма. Четири месеца преди изборите имаме четирима кандидати, кой от кой по-обещаващ, забавен, весел, разкрепостен и всичко останало.

А сега си представете, че няма други кандидати, представете си, че някой от тези горе стане президент. И си мислете за това следващият път, когато някой ви каже, че изборите не решават нищо.

 

 

SHARE