SHARE

Нaмерете си няколко скучни костюма и ходете само с тях.
Шкембето е бонус. Издава, че си тежите на мястото.
Тренирайте пред огледалото как да гледате умно и разбиращо.
Тренирайте и тревожен поглед, понеже виждате проблемите на обществото и сте готов да ги разрешите на всяка цена.
Създайте си контакти с журналисти, които да ви търсят по всички наболели въпроси, за които вие ще имате експертно мнение, въпреки че изобщо не разбирате за какво става въпрос.

Споменавайте „статукво“ във всяко изречение с омерзена физиономия, която да оставя впечатление у слушателите, че вие сте този, който всеки момент ще го разбие.
На всички въпроси отговаряйте уклончиво в стил „нито да, нито не“. Важното е да споменавате „национални интереси“ по-често, също така и думата „реформи“. Ако ви попитат за конкретика, се измъкнете с друго клише тип „национална сигурност“ или нещо друго, което ще ви предаде тайнственост и хората ще си помислят, че знаете нещо, което вие не знаете. Ако ви притиснат с неудобен въпрос, отговорете, че хората се интересуват какво ще сложат на масата и това изобщо не е важно.
Не отказвайте покани за коктейли. Там ще срещате други като вас и в разговорите с тях ще обменяте ценни идеи как да говорите много, без да казвате нищо.
Поддържайте фейсбук страница и няколко пъти на ден публикувайте как сте гост-лектор на важен европейски форум, нищо че по същото време преяждате с черен хайвер в хотел „Берлин“.

Когато разучите тревожния поглед в дълбочина, започнете да говорите за опасностите, пред които е изправено обществото ни. Насаждайте страх от бежанци, ГМО, кемтрейлс, високи цени, безработица, емиграция, картели, бездомни кучета и всичко, което от което ви е страх вас самият. Бъдете стожер на стабилността и безстрашен боец с монополите. Тази ви роля би могла да се играе десетки години, не я подценявайте.
Борете се с лошите. Постоянно! В паузите може да пиете и ядете с тях, но по-важно е какво хората чуват от вас, а не какво правите.

Говорете за пенсии и как ще ги вдигнете. Пенсионерите по принцип в неделя няма какво да правят и ходят да гласуват. Ако ги привлечете на ваша страна, успехът ви е неизбежен.

Обвинете всички политици за провала на прехода.
Уволнете Бойко Борисов.
Наплюйте президента.
Поискайте НСО да свали охраната от Доган.
Искайте лустрация, нищо че мислите, че е срамна болест.
Ухажвайте Валерия Велева.
Пишете си есемеси с Цветанка Ризова.
Лайквайте всичко на Хекимян във фейсбук.
Когато говорите за Меркел, я наричайте Ангéла.
Ако някой ви нападне за нещо, обвинете ДС и КГБ в заговор срещу вас и демокрацията. Когато това се изтърка, обвинете ЦРУ и ФБР. Поискайте брониран автомобил и охрана от НСО. Ако ви я откажат, поискайте я от произволно избран олигарх, те отказват на политици значително по-рядко.
Към края на първия си мандат поискайте още един, за да завършите започнатото. В края на втория поискайте същото. Повтаряйте така до безкрайност и не забравяйте, че никой не е загубил избори от подценяване на избирателя.
И помнете – успял сте само тогава, когато получите безплатна покана за спа в Правец. Дотогава дерзайте! Успех!

SHARE