SHARE

Казват ми: Самуиле, речи нещо за изборите, вълненията са големи, народът е жаден за коментари и анализи по темата! Въздъхвам и се съгласявам, защото темата е истински важна. Но имам чувството, че съм сомнамбул и насън организирам цялата кампания, та е такава нелепа.

Едните галфони се редят на опашка, на която са сами, за да регистрират участие в изборите, без да имат кандидат. Другите тюфлеци пък издигат и възхваляват един кандидат, после се оказва, че не се разбират с другата партия и издигат и възхваляват друг кандидат. Шмакатроците пък издигнаха кандидат, колкото да са издигнали такъв. Митьо Пищова и Жорж Ганчев. А реално още нищо не е почнало, даже дежурните етнически конфликти тепърва се очакват.

Но съм убеден, че въпреки това, което имаме като кандидатпрезидентска надпревара, мога да създам текст по темата, изпълнен с любопитна информация, която може да бъде полезна.

Ето:

До президентските избори остават цели 52 дни. 52 са клавишите в пианото, като под пиано имам предвид музикален инструмент, а не Боби Михайлов.

52 са картите в тестето игрални карти без жокерите и онази рекламна карта, която я имаме, защото за какво да се харчим за тесте, като може да ползваме някое от промоция.

Това е и атомният номер на елемента телур – вещество, чието поглъщане води до това човешката кожа да мирише на… чесън. Яж ми телуро, Симитли!

52 дни е много време. За толкова време след зачеването ембрионът вече развива пръстчета на своите крайници, а главата при хората, които години след раждането си стават четвъртити мутри – спира да се развива и запазва формата си на бобено зърно.

За 52 дни без храна навярно ще сте умрели поне веднъж, а може би и 2 пъти. Ако сте американец – 156 пъти. Без вода за това време ще умрете около 14 пъти, а ако сте руснак – нито веднъж.

52 е международният код за телефонно набиране на Мексико – страната, която се очаква да изплати напълно изграждането на стена по границата си със САЩ, ако можем да вярваме на едно от обещанията, дадени в друга кандидатпрезидентска кампания, която очевидно аз водя насън.

52 година пр.н.е. е годината, в която Цезар сломява галите и забранява на Астерикс и Обеликс да варят домашна ракия, защото стават агресивни в галското село Галиче.

През 52-ата година на миналия век официално е роден Владимир Путин, но всички знаем, че той е поне на 700 години и се поддържа вечно млад, ядейки киноа на жар, бебета и розовите домати, които Брюксел всяка година ни забранява, за да не се нароят още като него.

През същата година цивилизацията печели появявата на бял свят още на Миле Китич, Дъглас Адамс, Иво Папазов–Ибряма, Орхан Памук, Ирина Бокова, Мики Рурк и аржентинската легенда на „Тотнъм“ Освалдо Ардилес. През същата земна обиколка около Слънцето пък светът се отървава от крал Джордж VI и други. А впоследствие и от още повече други, след като това е и годината, в която пуква първата водородна бомба.

Създаденият през 1952 година бомбардировач Б-52 може да носи 32 тона бомби по време на полет, но пък е известен като BUFF – Big ugly fat fucker,  с което прозвище може да дарим и произволни родни политици със сходна деструктивност, но могат да носят само пликове с пари от хора като Цветан Василев или сегашните изпълнители на неговата роля.

На 52 в момента са Ръсел Кроу, Росен Плевнелиев, Мишел Обама, Петър Хубчев, Ивайло Калфин, Лени Кравиц, а след 2 седмици и Моника Белучи, единствената свястна известна Моника.

Във великата анимационна поредица Futurama от създателя на The Simpsons Мат Грьонинг през 2052 година НАСА изнася всички земни отпадъци в Космоса под формата на малка планета. Демек имаме още 36 години, докато технологиите се развият и имаме достатъчно мощни ракети, които да успеят да вдигнат целия модел #КОЙ.

52 е естествено недокосвано от д-р Енчев. 52 не е просто число, така че електоратът и лидерът на ГЕРБ няма да го разберат.

Ако ви е интересно и искате да научите още за неща, свързани по някакъв йезуитски начин с числото 52, взето от мимолетния факт, че до изборите за президент остават толкова дни, поровете в Google, както направих аз.

Изобщо един час ровене в Google за такива работи е доста по-приятно и полезно от вълненията, свързани с тъжното шоу „България търси фигурант“.