SHARE

Колин Фърт не се нуждае от представяне и нито една от личностите в рубрика ни „Три въпроса към изключителните“ няма нужна от представяне. Те са икони, пионери, гурута, гении.

Г-н Фърт, Холивуд и моднйият свят промениха ли начина, по който хората се отнасят към красотата? 

Едно време красивите хора бяха смятани за нещо изискано и заслужаващо почитания. Сега красивите са считани за плоски и лесно раними. Ако днес си красив, се предполага, че нямаш покритие. Мисля си, че доста талантливи и интелигентни хора, които също така са физически красиви, трябва да работят много повече, ако не искат да ги съдят по техния външен вид.

Защо си мислите, че е така?

Просто отбелязвам интересно наблюдение, нямам истински отговор.  Мисля, че има негодувание, че не можеш да имаш всичко. Мисля, че многото пластове на градския живот дават възможности на хора, които не са физически красиви, и вече по някакъв начин се предполага, че ако искаш да си професор, не може да изглеждсш като някой от “Спасители на плажа”. И ако някой е с ума на професор и външния вид на “Спасител от плажа”, ще си навлече ядове, защото не може да има всичко.

Идвайки от семейство на университетски преподаватели, на родителите ви все още ли им е странно това, което правите, или вече свикнаха? Опитаха ли се да ви въвлекат в занаята? 

Бих бих ужасен професор. Имам вниманието на муха, а и си мисля, че на тях им харесва, когато играя роля, достойна за моя занаят, при която това да си актьор не е просто оправдание. Те виждат величието, докато правя Шекспирови неща. Когато започна да се кълча в Mamma Mia! или нещо подобно, не знам как преживяват сина, който са произвели.

Цялото интервю на английски може да прочетете в онлайн изданието The Talks, от което преведохме три въпроса с тяхно разрешение. 

Снимка: Matt Holyoak

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.