SHARE
Душевното равновесие не е вродено състояние, трябва да се работи над него. Над физическото равновесие на чашка-две-три също трябва да се работи.
Над детоксикацията и пречистването от токсични вещества от организма също трябва да се работи, но кой може да каже на тъмен балкански субект – див българин, над какво да работи и над какво не?
 
Неделя.
Не е важно коя неделя, годината е две-и-седемнайста.
Тихо е. Някъде дълбоко във вас, скрит зад костна и мускулна система, черният ви дроб крещи от ужас, но вие не го чувате, защото ви пищят ушите.
Ето 10 прости правила за спокоен живот без модерни думи като „детокс“:
  1. Оптимизъм – Ситуацията се обръща в наша полза само ако си помислим, че важна роля играе настилката при падане, в случая поне не е асфалт, което е доста оптимистично.
  2. Реализъм – Слепият оптимизъм невинаги е панацея. Понякога е добре да приемем обстоятелствата, да се изправим и изтупаме и търпеливо да преживеем срамната ситуация. Пиян си като кирка, и то до такава степен, че чак губиш двигателна способност. Спокойно! И на много трезви хора се случва да направят с плонж три салта и да се приземят на земята.
  3. Способност да видиш цялостната картина – Пиян си. Лежиш на земята и не можеш да станеш. Мигом се сещаш какво си учил в гимназията по физика. Мислиш, мислиш… Аха! Закон на Нютон за гравитацията е обяснението, който в наши дни е заменен от общата теория на относителността на Айнщайн.
  4. Не прекалявайте с обещанията – „Обещавам повече да не пия!“ – това изречение ще ви образува стрес. Не давайте обещания, които не са ви по възможностите. Изходът е лесен – общувайте с възможно най-малко хора.
  5. Контакт с доброто – Поддържайте добри отношения с обкръжението ви, винаги казвайте „Наздраве“.
  6.  Грижа за здравето – Научно доказано е от група руски учени, че колкото по-висок е градусът на алкохолът, толкова по-лесно и бързо ще изгорите всичко лошо в себе си. Да не говорим, че водата съдържа микроби, а на места дори уран.
  7. Пази енергията си – Стойте далеч от енергийни вампири, ако видите такъв, мислено се обградете в кръг от бяло сияние. Това упражнение никак не е трудно за щастливи хора, погълнали литри алкохол над 40 градуса.
  8. Тайна гъвкавост – Не е нужно всички да знаят, че по душа сте лекоатлет и тайно владеете гимнастика за напреднали. Разгъвате краката в коленете, без проблем пренасяте тежестта на тялото върху врата, като в същото време гръбнакът се развива и образувате арка, силово-кондиционните тренировки изобщо не са ви чужди, макар в трезво състояние да изпитвате затруднение с това да се наведете и да си вържете връзките на обувките.
  9. Увереност, че ситуацията е под контрол – Задължително винаги си повтаряйте, че най-важното, приятели, е да сме живи и здрави!
  10. Поглед в бъдещето – Квото-такова – с детоксикация или без, фактът, че вашите мисли са позитивни, ви осигурява бъдеще без стрес.
SHARE