SHARE

Един автобус, пълен с книги, ще обиколи страната. „Думи на 4 гуми“ е един оригинален проект на Илиян Любомиров, чиято премиера е днес от 17 ч. на ъгъла на улица „Петър Парчевич“ и ул. „Ангел Кънчев“ с над 350 съвременни български заглавия.

Мобилната книжарница ще е точно до двора на Street Chefs – тъй че може да ядете и хамбургер, докато разглеждате книгите.

Думи на 4 гуми“ е мобилна книжарница за съвременна българска литература. Проектът ми има за цел да популяризира четенето на живи български автори и да опровергае клишето, че младите хора не четем. Лятото ще обиколя над 50 града с буса, изрисуван от Насимо, а 20% от всяка продадена книга ще дарявам на местните библиотеки и читалища, за да попълват книжния си фонд. Премиерата в София ще бъде на 24 май на кръстовището на ул. „Ангел Кънчев“ и ул. „Петър Парчевич“ от 17 ч. Каня всички да отпразнуваме празника с книга в ръка“, написаха на стената си People of Sofia.

Следваща спирка на буса ще е във Варна по време на международния литературен форум „Варна Лит„, който ще се проведе от 31 май до 3 юни.


Снимки: People of Sofia и Binar

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.