SHARE

Националният клуб на привържениците на ФК „Левски“ изрази своето „крайно възмущение от планираната визита на прокремълските рокери от групата „Нощните вълци“ на 1 май.

Публикуваме пълния текст на декларацията, която е озаглавена: „Уродливо тържество на антибългарщината и поредна гавра с българската независимост!“

Националният клуб на привържениците на „Левски“ изразява своето крайно възмущение от тиражираната в медиите информация, че на 1 май, в нашия град, София, ще пристигне група руски рокери, именуваща се „Нощните вълци“. Медиите твърдят, че на пролетарския празник, 1 май, въпросните планирали да участват в мотопробег, отбелязващ победния път на Българската армия от Паметника на съветската армия до… Берлин, където щяло да има тържества по случай 72-рата годишнина от победата над хитлерофашистка Германия?!…

НКП напомня на широката общественост и конкретно на всички наши безпаметни сънародници, както и на руските им господари, че Българската армия никога не е стигала до Берлин. Дотам стига болшевишката Червена армия, не армията на Царство България.
Също така напомняме, че участието на България в бойни действия в заключителната фаза на Втората световна война не е доброволно, а принудително – под натиска на чужд окупатор, СССР.

Смятаме за изключително важно също да се отбележи, че присъствието на съветски войски в страната ни след 8 септември, 1944 г. историята категорично счита за окупация от чужда държава, с която България се е намирала в мир. Българите, които грижливо пазят националната памет, чудесно помнят и знаят какво донесе на страната ни черната дата, на която съветски войски влязоха на наша територия – комунизъм, зверства, репресии, заграбване, тоталитарна държава, морален упадък и икономическа разруха. Влиянието на тези явления и техните проводници и вдъхновители никога повече няма да съществуват в нашата родина.

Уважаеми участници във въпросния мотопробег, нашата общност приема вашите намерения като едно уродливо тържество на антибългарщината и поредна гавра с българската независимост. Нашата нация е част от европейската цивилизация и семейство и бъдещето й никога повече няма да бъде свързано с човеконенавистния азиатски деспотизъм. Вие и смехотворната ви идеологическа разходка нямате място в София. Учтиво ви съветваме да отмените политически наглото си събитие, защото нашият град не е и няма да бъде сцена на антибългарски прояви.

Обръщаме се и към Столичната община и всички отговорни институции с апел възможно най-скоро да премахне скверното за българите и столицата ни туловище на споменатия Паметник на съветската армия, символ на 45-годишно иго, като го демонтира и изпрати там, където е единственото подходящо за него място – Музея на социалистическото изкуство.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.