SHARE
От 17 до 24 юни се провежда Международният рекламен фестивал в Кан (Cannes Lions International Festival of Creativity). За едни много специални награди на него ни разказва изпълнителният директор на Facebook Шерил Сандбърг в свой статус
„Маркетингът не просто отразява културата, а я оформя. Рекламите могат да засилят предразсъдъци или да им се противопоставят; да ни задържат или да ни вдъхновят да продължим напред. Ако нашите послания обрисуват равенство, това ще помогне за създаването на един свят с повече равенство.
Преди три години Lean In обединиха сили с Международен рекламен фестивал в Кан – Cannes Lions International Festival of Creativity, за да създадат “Стъклен лъв” – награда за реклами, които са посветени да се борят със стереотипите на неравенството между половете. Носителят на голямата награда тази година е McCann Ню Йорк и State Street Global Advisors за “Безстрашното момиче” – статуя на безстрашно малко момиче, стоящо уверено на Уолстрийт. След като се появи на Wall Street един ден посред нощ, Безстрашното момиче бързо се превърна в глобален феномен, който символизира необходимостта от повече жени на лидерски позиции. Сред другите наградени са Ammada Trust, Law and Kenneth Saatchi & Saatchi Mumbai’s #GiveHerFive, които застъпват повишаване информираността за онези пет дни, които 350 милиона момичета в Индия пропускат от училище всеки месец заради своя менструален цикъл. Отличената „Вижте какво следва” на Microsoft и McCan Ню Йорк насърчава момичета да се впускат в технологии и науката.
Тези реклами означават повече от това да позиционираш бранд на пазара. Те движат нашата култура. С всяка реклама като тазгодишните наградени ние се доближаваме до свят, който показва на момичетата и жените какво могат да направят, вместо какво не могат да направят.
Поздравления за всички победители в „Стъклен лъв“ за това, че представят света такъв, какъвто трябва да бъде.“
SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.