SHARE

Гледайки Б отбора на дебилните кандидати за президент по БНТ, които до един декларират, че са с братския руски народ (неизвестно къде), за сваляне на санкциите, за излизане от НАТО, но май и точно тук е добре да припомним, че и в А отбора има подобни настроения, Цецка Цачева и генерал Румен Радев ги бръщолевеха подобни в разговора помежду им, неправилно наречен „диспут“, дори генералът каза, че де юре Крим бил в Русия, но де факто не.

Както и да е, друго си мислех аз. Не искам да обиждам хората, които искат руснаците да са им братя, и няма да ги наричам с обидни имена, но все пак нека видим фактите около „братята ни“ и тяхното присъствие тук.

Телевизия: Сериалите (в момента) са предимно турски и индийски. И то не защото сме турци или индийци, а поради ред други причини, но за тях друг път. Руски сериали няма. Руски филми тоже. Руско футболно първенство няма. Няма и никакъв интерес към него.

Радио: Няма руска музика по радиата. Английска, италианска, френска, испанска и българска. Руска няма. Уж толкова много русофили, а никой не им пуска братска музика. Мъка.

Кино: Руски филми по кината няма. В „Замунда“ се намира някой друг, който става, но побързайте, че ту я има, ту я няма („Замунда“). Също голяма мъка.

Стоки: Руски стоки по магазините няма. Търсене също няма. Веригата руски магазини „Берьозка“ всъщност предлага стоки, произведени в Германия и Полша, с вкус на онези същите като в Русия. Автомобилите „Лада“ имат представителство в България и май продават по някоя друга на някое закъсало горско стопанство. Матрьошките по пазарите май са китайски, но и тях никой не ги купува. Виж, самовари много се търсят. В антикварните магазини най-вече.

Културен обмен: „Любе“ и тук-таме някой танцов състав в зала 1 на НДК. Пак мъка. Добре че Филип Киркоров идва понякога да ни зарадва с новата си православна визия.

Туризъм: Сънародниците ни, наричащи руснаците братя, не ходят там. Дори подозирам, че никога не са били там. Предпочитани дестинации, не само за тях, а и за останалите българи, са европейски, американски, азиатски и африкански градове. Защо не посещаваме братята си и братско ли е това, оставям вие да си отговорите.

Бизнес: Голяма част от икономиката ни (според някои данни около 22%) е под руско влияние. Данъците, платени от руските фирми в България, са приблизително 0 (нула) лева. Братята ни работят тук на загуба, защото са ни братя. Най-голямата компания в страната ни е „Лукойл“ и за последните 8 години е генерирала 2 милиарда лева загуба. Молодци!

Мога да изреждам и още, но исках друго да кажа. Че никой по света не се интересува кой бил брат, кой на булката сват. Хората скоро ще изпращат хора на Марс, а „братята ни“ пращат зелени човечета с автомати да правят референдуми. Защото битка без оръжие те не могат да спечелят. Останалите отдавна са ги изгубили.

SHARE