SHARE

В чест на 70-годишнината си Dior даде живот на най-голямата модна изложба, правена някога в Париж. Тя преминава през креативните периоди на емблематичната марка, като са представени дрехите на всеки един креативен директор от създаването ѝ насам. Преминавайки през Кристиан Диор, преминава през Ив Сен Лоран, Марк Боан, Джанфранко Фере, Джон Галиано, Раф Симонс и чак до настоящия директор Мария Грация Кьюри, целта на изложбата, както е намигването и в името Christian Dior, couturier du rêve (Кристиан Диор, шивач от сънищата) – определено е постигната.

Човек наистина се чувства като в приказен сън – над 300 рокли от 1947 до 2017, разделени в 23 различни теми – звучи и изглежда като приказка. Те ще бъдат изложени в компанията на платна, модна фотография, творби на изкуството, оригинални скици и илюстрации.

Тази неделя ви предлагаме да се разходите, макар и отдалеч, в сюрреалистичния свят на Dior – вероятно именно така сте си представяли роклите, които в приказките девойките получават от вълшебни феи или орехови черупки.


 

 

 

 

Снимки: Harper’s Bazaar, FranceInfoTv

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.