SHARE
Михаил Маринов/ desebg.com

Те, както ни предупреждават, наистина са опасни. Не зачитат християнството и неговите ценности, не знаят как да се държат в западно общество, необразовани са, вандалстват, извършват насилие, унищожават.

Да, такива са. Само че това не са бежанците, на които е залепено това клеймо, а гордите патрЕоти, които изгониха свещеник Паоло Кортези от гр. Белене, тъй като пожела да приюти сирийско семейство.

След това навръх рожденния му ден – този петък – бе подпалена католическата църква „Рождение на Блажена Дева Мария“ в гр. Белене, като пожарът е опустошил помещение, в което се палят свещи, и една стая, намираща се над него, предава desebg.com.

Михаил Маринов/desebg.com

“Хората от Белене, с които desebg.com разговаря,  са убедени, че палежът не е случаен. Те коментират, че мястото, откъдето е тръгнал пожарът, е цялото обковано с ламарини, тъй като там се палят вещи, които са поставени във водна среда и е изключено от тях да се образува пожар.” От полицията не са излезли с официално становище по случая.

Иронията е в това да се плашиш от друговерци, защото не могат да те разберат, докато гониш свещеници или гориш църкви. Същата като тази да тръгнеш да биеш баба по границата, защото си решил да опазиш българския народ и “българщината”.

Варварите не идват от Близкия изток. Те отдавна са тук.

SHARE