SHARE

„Евровизия“ е музикален конкурс. Днес е полуфиналът, на който българският участник Кристиан Костов ще представи страната ни.

И в същия този ден руските медии разпространяват видео как Кристиан, когато е бил на 14 г. – на границата между малолетие и непълнолетие – е пял в анексирания от Русия полуостров Крим.

С това, от една страна, Русия търси сметка защо е отказано участие на руската певица Юлия Самойлова, но, от друга, се опитва да повлияе на българите в чужбина, които могат да гласуват за Кристиан, като го представя като “инсталиран” от Русия участник.

Изключително грозното не е просто, че се провеждат “активни мероприятия” в деня на полуфинала и се намесва политика в песенен конкурс. Очевидно международните отношения не могат да бъдат изолирани дори от песен конкурс, а това, че Русия се опитва да подкопае шансовете на България и да я използва за свои интереси, не е нищо ново.

Най-грозният акт е как в този политически спор се замесва дете на 17 г. и му се търси сметка за това какво е правилo на 14-годишна възраст, когато нито е можел да разбирa, нито е редно да бъде съден за това къде e представял творчеството си.
Ако живеете в чужбина, гласувайте за Кристиан. Не позволявайте на подобни публикации да постигнат целта си и оставете Кристиан, когато навърши пълнолетие, сам да формира мнението си за Украйна, Крим и Путин и каузите, които иска да отстоява.

Кремъл и неговата пропаганда тържествуват от страховете, тесногръдието и разделението. Може би като гласувате днес за Кристиан, ще му покажете и каква е разликата между свободния човек и крепостника.

Привет на всички! Изключително съм горд, че ще имам честта да представя България на #Евровизия 2017 в Киев на 11-ти и 13-ти май. Разчитам много на подкрепата на всички българи в чужбина, които чувствам изключително близки, защото и аз съм израснал извън родината. Повече информация как да гласувате за България: http://eurovision.bg/glasuvane/

Публикувахте от Kristian Kostov в 6 май 2017 г.

SHARE