SHARE

#ДаБългария #Да16

Posted by Да, България on Monday, March 6, 2017

Това е поредният опит Пирин да бъде „харизан“ на „Юлен“. Така лидерът на новата партия „Да, България“ Христо Иванов определи Проекта на актуализация на Плана за управление на Национален парк „Пирин“ за периода 2014-2023 г. в специално видеообръщение, публикувано във Facebook. Той припомня, че подобни опити са правени при буквално всички правителства през последните 15 години – Борисов, Орешарски, Станишев, Сакскобургготски, а държавата си затваря очите.

Христо Иванов припомни, че „Юлен“ официално е управлявана от безработния кипърец Георгиус Георгиу. „През неговите ръце, както знаем, минава и контролът върху много други компании – включително „Кремиковци“, строителни фирми, туроператори, авиокомпании“, припомня лидерът на „Да, България“.

Осново послание на видеото е, че казусът с природен парк „Пирин“ е само още един от примерите за начина, по който действа „българската управляваща мафия“, назовавайки конкретни имена и казуси.

„Пеевски, Цеко Минев, Янева, Цацаров – те са обслужващ персонал, зад който стои мафията. Тя ги издига, захранва, използва и ще ги изхвърли, когато престанат да й бъдат полезни. Банки, офшорки, регулатори, съдии, прокурори, премиери, партии – всички те са оплетени в свинските черва на нашата политическа мафия“, категоричен е Христо Иванов.

В края на миналата седмица служебният министър Ирина Костова се опита да даде зелена светлина на проектоплан за управление на парк „Пирин“ от страна на „Юлен“, който предвижда застрояване на парка.

Малко по-рано днес на сайта на Министерство на околната среда и водите бе публикувана информация, че министър Ирина Костова ще отмени до края на деня решението си за предварителното изпълнение на Плана за НП „Пирин“. Въпреки това организираният от Коалиция „За да остане ПРИРОДА в България“ протест пред министерството няма да бъде отложен и ще се проведе от 18 ч. днес.