SHARE

“Това не само е бедствие, но и напълно научно необосновано. Да се твърди, че трябва да разчитаме на въглища и петрол е като да казваме, че Земята не е кръгла. Това е абсурд, диктуван от нуждата да се правят пари.”

Това са думи на главата на Папската академия на науките епископ Марчело Санчез Сорондо по повод решението на американския президент да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата.

„Това ще доведе до бедствия навсякъде“, цитира епископа агенция Reuters. Множество световни лидери изказаха възмущението си от действията на Тръмп и потвърдиха, че Парижкото споразумение не подлежи на предоговаряне, а Арнолд Шварценегер напомни на Тръмп, че икономиката на щата Калифорния е в подем и се разкриват работни места точно заради инициативите им за чиста енергия.

Междувременно множество градове по света и в САЩ осветиха сградите си в зелено в знак на подкрепа за Парижкото споразумение.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо и кметът на Ню Йорк Бил де Блазио показаха снимки на осветени в града сгради в подкрепа на Парижкото споразумение.

Същото направиха в Бостън, Вашингтон, Мексико Сити, Монреал, Париж и редица други градове по света.

https://twitter.com/c40cities/status/870507122449981440?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.telegraph.co.uk%2Fnews%2F2017%2F06%2F02%2Flandmarks-around-world-light-green-protest-donald-trump-pulling%2F

 

 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.