SHARE

Съботният ден преди избори по традиция е време за размисъл и ние определено нямаме намерение да нарушаваме конституционното ви право да обмислите ходовете си добре. Но пък имаме специално послание, свързано с тях.

Те, ходовете, за пореден път не са много – двама претенденти, “Не подкрепям никого”, пускане на невалидна бюлетина или изобщо да не отидете до урните. Всичко си има предимства, има и недостатъци, единственото важно е да знаете, че наистина си струва да направите избора на базата на информирано решение.

Така че нашият “Кратък наръчник за гласуване на балотажа” включва само една точка:

1) Допитайте се до хората, на които имате доверие, и гласувайте по начин, който ще направи съвместния ви живот като общност възможно най-добър през следващите години.

Роднини, приятели, лидери на мнение от близкото ви обкръжение – заедно ще прекарате живота си в тази държава, с какъвто и резултат да осъмнем в понеделник сутрин. Така че се уверете на каква позиция са те – обменете идеи и действайте.

И тук, в „Терминал 3“, и в редица други медии и блогове много хора споделиха вече решението си – вижте какво мислят тези, на които вярвате, дори да нямате пряка връзка с тях. И се пазете от тези, които (неведнъж са показвали, че) “съветват” да правите онова, което е удобно на онези, на които… ами, не искате да им е удобно.

На финала – ако си мислите, че това дали и как ще гласувате, или изобщо няма да пуснете бюлетина няма значение – само се загледайте как партиите се въртят около оста си десетки пъти през последната седмица по важните теми за обществото. Да – това, което ще направите утре, има значение повече от всякога. Затова днес помислете добре.