SHARE

Когато Мистър Бийн, Гордън Рамзи, Агент Скъли от „Досиетата Х“ и Гандалф се съберат в едно видео, за да ни инструктират относно безопасността на полетите и даряването за благотворителност, всички погледи са приковани в екрана. Това е и целта на новата кампания на британския авиопревозвач British Airways съвместно с Comic Relief, която цели не само да привлече вниманието към действията на борда в кризисни моменти, но и да поощри благотворителността.

Във видеото сър Иън Макелан (XMen, „Властелинът на пръстените“), сър Роуан Аткинсън (Мистър Бийн), Джилиан Андерсън („Досиетата Х“), Гордън Рамзи, Танди Нютън („Западен свят“), Чуетел Еджиофор („12 години в робство“,“Наистина любов“) и Джим Броудбент (носител на Оскар – „Айрис“) участват в „кастинг“ за кампания, която да привлече вниманието на пасажерите на борда към мерките за безопасност, предприемани при авария. Кампанията на British Airways Flying Start („Летящ старт“) има за цел да събере средства за благотворителност, които да помогнат на деца, живеещи в трудни условия по целия свят.

До момента кампанията е събрала над 16 милиона британски паунда. Видеото е плод на партньорството с Comic Relief, които са основен герой в благотворителните акции по цял свят и включват в състава си множество известни личности от всички сфери. В него комедиантът Асим Чаудри подлага звездите на прослушване за роля в кампанията на авиопревозвача, като междувременно се демонстрират основните техники за обезопасяване на борда в случай на инцидент. Видеото впечатлява със свеж хумор, като в него Чадури обещава „големия пробив“ на номинирания за „Оскар“ Еджиофор например, а сър Макелан е видимо притеснен дали ще получи ролята.

Това не е първият път, в който British Airways си партнират с Comic Relief в благотворителни мероприятия. През март тази година авиокомпанията си партнира с британския актьор и комедиант Дейвид Уилямс, който се преоблече като служител на летището и погаждаше различни номера на пасажерите, които се регистрираха за полета. Скечовете бяха част от Red Nose Day (Денят на червения нос), най-известната благотворителна инициатива на Comic Relief, която включва десетки звезди и комедианти, предава се като маратон по телевизиите и до момента е събрала 76 милиона паунда за различни каузи. 

Видеото на British Airways ще стане част от инструктажа на борда от 1 септември тази година. Дотогава може да го гледате на английски тук:

 

100% от средствата, дарени за кампанията, отиват в полза на осигуряване на по-добро бъдеще за деца в общности, в които съществуват трудности за тяхната реализация и развитие. Може да се запознаете подробно с кампанията тук. 

Снимка: webwire 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.