SHARE

Вестникът на невъзпитаните карикатуристи „Прас-прес“ е на пазара от днес. Само за няколко часа днешният тираж от 10 000 издания бе изчерпан.
Иронията има пръст и в разпространението на вестниците, тъй като „Прас-прес“ ще се разпространява от обектите на Делян Пеевски и Ирена Кръстев – собствениците на т.нар. „прас медии“.

Защо „Прас-прес“?

Печатните издания лека-полека се превърнаха в бухалки за разчистване на политически и лични сметки между хората с влияние. Христо го популяризира в своите карикатури и ние единодушно го приехме за глава на изданието. Но нали дяволът бил в детайлите, та ние го разбираме като пресата, която удря и си разчиства сметките с глупостта, популузима, щедростта на обещанията, партизанщината, подлостта и безочливостта в политическия ни живот, независимо откъде идва, отляво ли, отдясно ли, от средата или отгоре или отдолу.

Кой издава новия орган на Невъзпитаните карикатуристи?

Христо Комарницки, Чавдар Георгиев, Иван Бакалов и аз.

Кой ще чете изданието?

Всеки, който може да чете и да си го купи за левче. Дори не е необходимо да знаете да четете, акцентът е върху карикатурите в „Прас-прес“, така че се надяваме да намираме читатели, всъщност зрители и сред младите.

В какъв тираж го издавате?

Днешният тираж бе 10 000 и след 10 часа в София вече не се намира.

Черпите ли вдъхновение и ползвате ли модела на подобни наши и международни издания – „Стършел“, „Шарли Ебдо“ може би?

„Прас-прес“ не е хумористично издание, вестникът е сатиричен и публицистичен, което личи и в карикатурите, и в текстовете на колегите. „Шарли ебдо“, „Прайвит Ай“ са само едни от вдъхновяващите примери, които ползваме.

Кой в екипа на „Прас-прес“ рисува Бойко Борисов най-дебел?

Питайте Борисов, ама той се закани че може по-добре да ги рисува. Предполагам, че „ги“ означава карикатури. Ние сме демократи по дух и от сега го каним да ни сътрудничи със свои карикатури. Особено пък ако остане без работа по-дълго.