SHARE

Темите в България тези дни се свеждат до корупционен  скандал със суджук, президент по потник и бос и Йордан Цонев (член на семейството на европейските либерали, забележете), който искал да извади Дарвин и еволюцията от учебниците.

Междувременно имаме пребити по мутренски нотариуси, разкрития по тригодишната „афера КТБ“, действия по незаконното финансиране на партията на Бареков, 119 депутати се самоопределиха за русофили, а управляващите искат да въведат промени в съдебната власт по авторитарен руски модел и да оправдаят нейните пороци със световни конспирации.

По същото време в Полша за опити за съдебна чистка има масови протести и президент, който реши да се противопостави на партията си и да не позволи управляващите да запълнят съдебната власт със свои хора.

Междувременно в Европа тече дебатът за бъдещето на ЕС, като на 21 юли в България бе зам.-председателят на ЕК Юрки Катайнен.

Междувременно в САЩ продължава разследването срещу президента, като всеки ден виждаме нови разкрития, изслушвания на членове на неговия екип и ръководители на службите и как никой не е над закона, дори и „най-могъщият човек на света“.

В България също имаше сведения за намеса на Русия в президентските избори през 2016 г., също имаше среща на лидерката на БСП с високопоставен руски агент, който е изготвил профил и стратегия за президентския кандидат.

Но в България няма нужда някой да уволнява директора на ФБР, тъй като никой нищо не разследва.

В България няма как депутатите да призовават участниците в руския скандал, тъй като 119 от тях са заявили, че са приятели на Русия.

В България темите се свеждат до суджука и босия президент. И Дарвин.

Може би креационистите са прави. В крайна сметка, ако това са темите на територията ни, за каква еволюция говорим?

*Заглавието е от песента на „Ъпсурт“ – „Колега“

SHARE