SHARE

Паметникът на съветската армия ще бъде охраняван денонощно от МВР с патрул и камери. Става въпрос за всекидневен автопатрул в района, както и пеши патрул, наблюдение и проверки на лица от рискови групи в близост до обекта и внимание – включително ако наблюдавате и заснемате паметника!

Какво означава „рискови групи“ остава да се питаме. Може би онези, които продължават да настояват този паметник да бъде премахнат. Но да живее вечната дружба между народите! 

По този повод обаче ще си припомним какъв е този паметник. С помощта на невероятния Тео Ушев – който явно също е част от рисковите групи.

9 септември (невидимо мастило, видими следи, UV светлина, UV травми)#inthemirrordimly #катовтъмноогледало #София2018

Публикувахте от Theodore Ushev в Неделя, 9 септември 2018 г.

 

Междувременно не достигат пари за трансплантации, „народните представители“ продължават да демонстрират презрение към своя народ, безнаказаността царува.

„Управлението е садистично. Не само днешното. Бой, обиди и “извинения”. Все за добро “на народа”. И с опити за подкуп – я увеличен бюджет посред лято, я увеличение на дажбите по социални програми. Управляващите вярват, че няма достойнство, което да струва повече от някой лев. Че всичко и всеки може да бъде унижен, купен и каран да благодари. Мъжете във властта вярват искрено, че “жените са кресливи”. Не само тези от площада. И че мъжете не трябва да им се връзват на глупостите. Ситуацията покрай валери с. е дисекция на обществото, в което живеем. Отсъстващи мъже. Неслучили се пичове. Комплексари, които скачат само на “по-слаби”. Този път се объркаха малко, защото “кресливите” не са по-слаби. Но не са по-защитени. Подкрепа няма. Битите са сами. И като ги убият, пак им викат, че са си били виновни. Така че няма значение дали валери ще подаде оставка или не. Ще дойде друг като него. А следващите управляващи ще са като настоящите. Независимо дали наоколо няма да се появи и садист в пола. Пат. И отвращение.“ Това бе коментарът на журналиста Миролюба Бенатова по повод на събитията от последните няколко дни. А тях ще разгледаме по ред на номерата:

Управлението е садистично. Не само днешното. Бой, обиди и “извинения”. Все за добро “на народа”. И с опити за подкуп – я…

Публикувахте от Miroluba Benatova в Вторник, 23 октомври 2018 г.

 

В официалния бюлетин на МВР, оповестен след края на срещата „ЦСКА-София“ – „Левски“ на 29 септември, няма и дума за инцидент. Напротив, тогава от силовото ведомство съобщихат, че не бяха допуснати нарушения на обществения ред в София“. Тоест близо месец МВР не е излязло с официална информация за побоя над британски гражданин на метри от главния вход на ведомството в София. Повече по темата. 

Днес Валери Симеонов се извиняваше, докато този път ДПС яхаше популистката вълна в правителството, където партийните идеологии са толкова „народни“, че се менят от ден до пладне. Разбира се, оставки няма – защото правителството е стабилно, държавата е стабилна и сме стабилно затънали до гушата в собствените си политически отпадъци.

Оценката на подадените четири оферти за нов тип изтребител очаквано ще се забави, потвърди военният министър Красимир Каракачанов. Защо може да разберете тук. 

До 30 ноември всички административни органи трябва да регистрират свои профили в Системата за сигурно електронно връчване (е-Връчване), поддържана и развивана от Държавната агенция „Електронно управление“, реши правителството. По този начин се предоставя технологична възможност за взаимодействие на гражданите, на бизнеса и на административните органи по електронен път, както и за заявяване и доставка на електронни административни услуги и изпращане и получаване на електронни документи към и от администрациите, предават колегите от „Дневник“. 

Междувременно тол-системата, която ще регулира „перфектните“ ни пътища, получи свое специално звено за управление и над 2 милиона лева.  С отпуснатите над 2 млн. лева Националното тол-управление ще оборудва помещения за администрацията, ще покрива разходите по експлоатацията на 105-те автомобила за контрол и ще плаща наемите за разполагане на 500 терминала за самообслужване, от които ще се купуват електронни винетки. Наскоро министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова обяви, че в Националното тол-управление ще работят 921 души.

За сметка на това пари за трансплантации няма. Това си говорим едва ден след като отново шокирахме света – този път след като комитетът срещу изтезанията на Съвета на Европа остана потресен от условията в някои от домовете за хора с психични разстройства и умствена изостаналост в България, посетени през последната година. 

Средствата за трансплантации и донорски ситуации са крайно недостатъчни за развитие на трансплантологията в България, заяви доц. Марин Георгиев. Повече по темата може да прочетете в „Медиапул“.

Държавите от Източна Европа пречат на Китай да навлезе в региона. Причината е недоверието им, че обещаните проекти ще бъдат финансирани и реализирани. Форматът 16+1 цели Пекин да засили присъствието си в източната част на Европейския континент, но Bloomberg разказва за това дали се оказва устойчив в преводна статия на „Капитал“. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че не се очаква страните от алианса да разположат още ядрени оръжия в Европа, въпреки че според тях Русия нарушава ключов договор за оръжеен контрол, предаде Ройтерс. „Страните от Северноатлантическия съюз не разглеждат възможността да разгърнат нови ядрени ракети в Европа в отговор на увеличаването на ракетния потенциал на Русия“, каза Столтенберг на пресконференция. Повече може да научите тук. 

Обрат в позицията на американския президент Доналд Тръмп по повод убийството на журналиста Джамал Хашоги. Тръмп заяви, че принц Мохамед бин Саламан вероятно е бил част от операцията за убийството на дисидента, тъй като „там принцът движи нещата“, по думи на Тръмп. Коментарите са в интервю за Wall Street Journal. Повече за този случай ви разказахме тук. На 6 октомври турските власти публикуваха официална информация че Джамал Хашоги, журналист от Саудитска Арабия и сътрудник на Washington Post, е убит в саудитското посолство в Истанбул.Турските разследващи вярват, че екип от 15 души е пристигнал от Саудитска Арабия за добре планираното убийство, като твърдят, че Хашоги влиза в посолството, но никога не го напуска.

“Чува се гласът му, както и гласовете на мъже, които говорят на арабски. Чува се как е разпитван, измъчван и накрая убит.” 

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.