SHARE

Още преди Лозан Панов да стане председател на Върховния касационен съд, той претърпя катастрофа, която тогава беше определена за инцидент.

След това, когато наскоро надигна глас за това, че трябва да се разследва главния прокурор Сотир Цацаров за скандала ЦУМ-гейт, се появиха агнешки главички пред Съдебната палтата. А в деня на гражданското шествие за съдебна реформа „Марш за европейско правосъдие“, организиран от инициатива „Правосъдие за всеки“ преди седмици, се появиха очернящи Лозан Панов плакати по улиците на София.

Предвид всичко това се очаква, че председателят на най-важния съд в страната ще бъде добре охраняван от държавата. Оказа се, че и това е далеч от истината.

В България председателят на Върховния касационен съд е охраняван от автомоби с липсващи и развити болтове. За това е съобщил днес Панов на президента Румен Радев, с когото се срещна по въпроси за съдебната реформа.

Миналия четвъртък, след заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет, шефът на ВКС отпътувал с автомобила на НСО за Берковица, където присъствал на встъпването в длъжност на новия председател на районния съд. По пътя натам Панов и шофьорът му чули странен шум, но не успели да установят откъде е. На връщане спрели в малко населено място и тогава шофьорът видял, че на задната лява гума липсват два болта, а други три са развити, съобщава „Правен свят„.

 

Сигналът е ясен: „имаме хора и там, ако си мислиш, че някой те пази – грешиш.“

Въпросът е: след агнешните главички и развитите болтове, какъв е следващият „символ“? Или той вече няма да е намек към предстадателя на ВКС, а ще бъде направо удар по него – за да знаят останалите, че това не е държавата на правото, това е държавата на „липсващите и развити болтове.“

SHARE