News

News

Технологията и съучастници на фалшификацията

Метаданните на фалшифицираните файлове, с които Кирил Петков е заобиколил изискванията на Закона за администрацията за да се изчисти от конфликт на интереси и да “излезе” нелигитимно от сдружение “Да запазим Корал”, разкриват точния начин, по който са съставени. Тази информация е уникална и не може да бъде подменена, защото има уникални кодове за индентификация и по същността си представлява най-падежното доказателство за технологията на документната измама.  Именно чрез метаданните разследването разкрива съставители на файловете, момента на съставянето и конкретния скенер, на който са направени и сглобени неистинските документи.

Освен адвокат Лена Бориславова, като съставител на документ от фалшифицирания набор излиза не друг, а нейният колега и бъдещ съпартиец и съратник по политическа кариера в партия “Продължаваме Промяната” – Никола Минчев

Според метаданните Минчев е изготвил един от най-фрапантните по своята видимост фалшиви файлове – Декларацията на Председателя Атанас Русев за истиността на заявените за вписване обстоятелства. Това е документ, който ангажира Председателя на сдружението с отговорност по Наказателния кодекс, ако бъдат представени неверни данни пред Агенцията по вписванията.

Тази Декларация, която беше показана и в първата част на разследването ни е сглобена с насложен сканиран подпис на Атанас Русев. Самият подпис при увеличение си личи как в отрязан буквално в долната си част, защото квадратчето, с което е бил копиран е било десетки от милиметъра по-малко. Метаданните са неопровержими и показват точното време, а то е именно 1.41 ч. в ранната сутрин на 13.05.2021 г. – ден след като Кирил Петков вече е встъпил като Министър на икономиката в първото служебно правителство на Румен Радев. По същото време са съставени и голяма част от набора на останалите фалшифицирани документи от поредицата.

По същото време са изработени и други документи от поредицата, които в метаданните си ясно показват времето на съставянето им. В документ, който е Списък на всички членове на Сдружението към дата 19.04.2021 г. излиза съвсем директно автор Лена Бориславова.

Как се полагат фалшивите сканирани подписи

След дадените указания от Агенцията по вписванията за отсраняване на нередностите (№ 0210513015554/14.05.2021 г., 08:40 сутринта), Лена Бориславова лично внася нужните, НО ПОДПРАВЕНИ-ФАЛШИВИ документи, с електронния си подпис. Част от документите са изпечатани на принтер, след което върху тях са фалшифицирани нужните подписи с химикал, след това са сглобени като PDF, които тя е подала с електронния си подпис в Агенцията по вписванията. Но в един от документите, “Документи в изпълнение на указанията – протокол УС за свикване на ОС” Лена Бориславова прави грешката лично да сложи фалшифицираните картинки с подписи на Атанас Русев, съответно в 11:32:43 АМ на 14.05.2021 и на Кирил Петков в 11:34:50 АМ. Която редакция е запечатана като таг с името на Лена Бориславова – компютъра “lena.borislavova” (вероятно лаптоп) и часа на промяна, в оригиналните документи в Агенцията по вписванията и видима само там!, без възможност за редакция. Ясно се вижда, че останалите подписи в този документ са направени с еднакъв химикал и с еднакъв почерк, и всички до един са фалшиви! Самият документ е пълен с граматически грешки и очевидно е бил сглобен в бързината.

Подобни редакции може да се забележат и в друг документ от предишния ден 13.05.2024 г., Протокол с подписите на Атанас Русев и Мартин Драгулев, където Лена Бориславова, този път от компютъра “Lena-PC” е заличила личните данни в предишен документ с фалшиви подписи.

Там си личат ясно и всичките маркери, които тя е оставила при “сглобката” на фалшивия документ.

Лена Бориславова е наслагвала подписите под документите, което съвсем ясно се вижда от exif формата на *.pdf файловете. Метаданните там отбелязат с точност до секунда кой, кога и какво точно е извършвал върху документа. Самоличността на адвокатката излиза, заедно с информацията в кой момент е извършила определено монтиране. След това лично тя е запечатала фалшифицираните документи с официалния си Електронен подпис /КЕП/ и го легализирала в Агенцията по вписванията.

Локацията на измамата

Метаданните ясно разкриват и оръдието на което основно е осъществено цялото криминално мероприятие. Част от файловете носят следа от примера и скенера, на който са направени фалшификациите. Това е Konica Minolta BizHub C220/280.  Това е комбинирано лазерно цветно периферно устройство с копирна, принтирана и сканираща функции.  /виж тук/

Въпросният принтер е голяма машина и служи като основно средство на Адвокатската кантора “Джингов, Гугински, Кючюков и Величков”, която се намира на бул. “Цар Освободител” 10 и заема 3, 4 и 5 етажи.

При проверка в регистрите се намират множество документи изработени в кантората ДГКВ на бул. Цар Освободител 10, ет.3 в София на различни клиенти, и свързани фирми с тази кантора или регистрирани в същия офис.

Проверка на Биволъ установи, че действително такава машина има и съществува в офиса на адвокатската кантора, от която идват Лена Бориславова и Никола Минчев. Тя се намира на 5 ет. където са предимно младшите служители.

Престъплението е индулгенция за власт и е ненаказуемо

В държава, в която извършването на престъпления, е индулгенция за влизане във властта, е обречена на тежка гибел. В България тази практика се превърна в своеобразно правило за родната политика, а престъпниците управляват безнаказано. Тъй като те са повсеместно във всички власти, обществото няма нужните сили и имунна система да се справи със смъртоносната болест. След като пренесат престъпното си мислене и практики в управлението на държавата, кумулативните лоши резултати засягат дългосрочно и тежко цялото общество и всеки отделен гражданин. Методите и средствата да изчистиш Министър и да продължаваш да заблуждаваш, че не си извършил нищо нередно, след като за подобни престъпления законът предвижда до 8 г. лишаване от свобода, са подобни и типични за имотната мафия и корупционни мрежи.

Напоследък станаха печално известни поне 2 такива,  популярни като структурата на Нотариуса и “Осемте джуджета”. Тяхното разкриване не доведе до никакви особени резултати, поради пряката ангажираност и интереси от прикриване на хора във вишите етажи на Изпълнителната и Съдебна власти. В същото време лицемерно ежедневно се тръби опорната лъжлива политическа пропаганда за “Съдебна реформа” и “Борба с Корупцията” на всички нива. За съжаление, подобни мантри тиражирани през казионните медии, действат като хипнотични за повърхностната и зависима част от обществото. Надеждите за истинска “Промяна” и превръщане на България в свободна, демократична и правова държава ще остане един несбъднат блян за поколения българи, загубили живота и съдбите си, откраднати от мръсните ръце на Престъпниците-Политици. Тези същите легитимирани от суверена, но поставени и наложени с неясни критерии от Задкулисието във Властта, за да обслужват неизменното Статукво на посткомунистическата зловеща система.

Нека в светлите дни преди най-великия празник на победата нас Смъртта да си припомним, че Сатаната е измамникът на целия свят. Единственото му оръжие е лъжата. Той лъже. Не е създател, а рушител. Никога не е създал нещо, макар дребно, нито е пожелал да стори това. Той не може да твори; но може да покварява Божието творение. Да се затворим във вътрешната си стаичка да се вгледаме във себе си и да отхвърлим. 

Посланието в Светото писани към нас е недвусмислено и който има уши, ще чуе:

И като ги повика, говореше им с притчи: Как може Сатана да изгонва сатана? Марк 3:23

Биволъ продължава да следи темата и да върши тежката мисия да прави достояние до обществото на истината, която то има неотменното право да знае.

В предишния “епизод”:

*Препубликуваме разследването с изричното разрешение на Биволъ. Заглавието е на ТерминалНО. Всички оригинални документи можете да видите тук.

BEST Smartphones

Каруците са забранени, протестните билбордове - свалени, медиите нахокани да не се обаждат, а “усещането за корупция”… намалява. Всички се изпонагиздиха за европредседателството, което официално...

POPULAR VIDEO

Българският тенисист Григор Димитров достигна четвъртфиналите на Australian Open. С победата си над Денис Истомин - 2:6, 7:6 (2), 6:2, 6:1 - той изравни...

EVEN MORE NEWS