SHARE

Даниел Крейг ще играе ролята на Джеймс Бонд за пореден път въпреки предишни изказвания, че „предпочита да си пререже вените“, отколкото да влезе в костюма на чаровния агент още веднъж. С това Крейг ще затвърди позицията си на втория актьор, превъплащавал се в Бонд за толкова дълъг период от време – рекордът държи сър Роджър Мур, който e играл 007 в седем филма.

Новата лента ще излезе в Северна Америка през ноември 2019 г., сценарият ще бъде сътворен от Нийл Първис и Робърт Уейд, които стоят зад последните шест проекта Бонд. Източници на New York Times потвърждават, че Крейг със сигурност ще играе ролята на най-добрия британски агент.

Всъщност Крейг става феноменът-Бонд с една случайна снимка (заглавната снимка на този материал), за която в началото на кариерата си Крейг казва, че: „Знаех какво се изисква, за да бъда Бонд, но то върви срещу всичко, в което вярвам. Срещали сте ме преди, не съм много готин. Не съм най-готиният човек. Иска ми се, но не съм. И не се и преструвам. Но за да играеш Джеймс Бонд, трябва да си готин, всъщност какво, по дяволите, е това? Може да напишеш дисертация по темата. Това беше инцидент, тази конкретна снимка. Преструвах се, че плувам в плитките води и станах и излязох от водата! Преструвах се на готин, докато плувах, помислих, че изглеждам тъпо и се изправих и си заминах – и това беше снимката!“

И така, Джеймс Бонд, когото всички познаваме, признава, че се чувства недостатъчно готин. И че неговият образ всъщност е просто инцидент. Може би това е и част от причината за отказа да влезе в ролята отново, въпреки, че по-късно Крейг казва, че е бил изключително изтощен от снимките и това е предизвикало острата му реакция.

Крейг може би винаги е планирал да се върне – в крайна сметка освен „Казино Роял“ останалите филми с негово участие не успяха напълно да удовлетворят очакванията както на феновете, така и на продуцентите. И ако шестият филм с негово участие уцели боксофис формулата, така присъща на сагата Бонд,, Крейг ще може да си отдъхне и да се оттегли с фойерверки вместо с… коментари за срязани китки. Още повече че следващият Джеймс Бонд филм ще трябва да се състезава с новите продукции на  DC Film, Fox/Marvel и Disney, както и със „Замръзналото кралство 2“ на Walt Disney.

Крейг успя да се разграничи от ролята на Бонд – номиниран за Еми за озвучаването на документалния филм „One Life“, номиринан за ролята си в „Момичето с драконовата татуировка“ и спечелил награда за участието си в независимата продукция Fateless, Крейг е носител на множество други номинации и награди. Въпреки това восъчната му фигура в музея на Мадам Тюсо остава тази на превъплъщението му в Джеймс Бонд, а популярната публика все още го вижда като Агент 007 – това доказват и думите на екипа на филма , че той винаги остава предпочитаният избор за ролята.

И така – очакваме новата продукция с участието на Крейг през 2019 г., сред жестока конкуренция и вероятно личните съмнения на актьора, че е достатъчно добър за ролята. Шестият му филм за Бонд може да бъде неговият шедьовър или поредната противоречива продукция. Остава да разберем.

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.