SHARE

Колко шахти на тротоара са твърде много? За съжаление, Столичната община и отговорните за вида на публичните пространства в София все още не могат да си отговорят на този, явно твърде сложен въпрос. А докато ги чакаме да установят, че изпълняваните ремонти трябва да се правят с мисъл и да целят подобряване на градската среда, тя се превръща в циркова площадка, сякаш нашарена от 5-годишни деца, чертаещи градски елементи, където им хрумне, и в количество като за рекордите на Гинес.

Гледайки тези снимки, питаме: къде в този хаос е запазен духът на стара София, който разбрахме, че е много важен за г-жа Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova? Бул. „Дондуков“ по-важен и централен ли е за нея от бул. „Патриарх Евтимий“? Не е ли крайно време управляващите общината да си изяснят как искат да изглеждат централните му пространства или подобно на кмета ще се кандилкат според обществените нагласи на деня?

Абсолютно безобразие е на централен булевард, на който се извършва цялостна реконструкция, да не се намери начин шахтите да бъдат пренаредени и броят им – намален. Срамота е, че вече години никой от общината и от „преработилия се“ Столичен общински съвет не смята за нужно да регламентира вида на градската среда, за да може веднъж за винаги посредствеността да се замести с качество и адекватност.

#СпасиСофия #ШахтиНавсякъде #ТолковаСиМогат

Текстът е препубликуван от фейсбук страницата на „Спаси София“ с тяхно разрешение. Заглавието и акцентите са на редакцията на „Терминал 3“.

 

SHARE
Смислен прочит на събитията, които имат значение.