SHARE

Наблюдавам „шпионската афера“, която се развива с НД „Русофили“. Не изключвам вероятност там да има московска връзка. Лично на мен ми се струва, че има. Тя трябва да се проследи, особено ако там е забъркан и някой от националната сигурност. Само че туй, другари, е дребната шпионска риба. Цацата! А и като знам как прокуратурата си подготвя доказателствата, нищо чудно русофилите да излязат чисти като господин 10 (бивш Д.П.) от цялата работа.

Затова искам да дам малко жокери на прокуратурата къде да търси агентите на руско влияние. Истинските едри паламуди. Дебелите шарани. Сомовете гиганти, спотайващи се около дъното на блатото.

Един български премиер обеща да изгони руски дипломати, ако види доказателства по случая „Скрипал“ – съвсем истински терористичен акт в Европа, застрашаващ целия континент. Доказателства се появиха, премиерът се разсея, дипломатите се черпиха с по една водка по случая.

Същият премиер си призна чистосърдечно, че е провалил създаването на флотилия на НАТО в Черно море, която да се противопостави на агресивните действия на Русия в Черно море. Провалил я е и е бил сериозно критикуван от партньорите в НАТО. Това е направил заради „договорка“ с Путин. Кой ли е този човек с нелегалните „договорки“ с Путин? Ще бъде ли разследван?

Пак някакъв премиер обявяваше АЕЦ „Белене“ за корупционен гьол, в който са загробени милиарди, а после изведнъж се разбърза да реализира проекта (некорупционно най-вероятно?).

Също тъй България беше посетена от главния прокурор на Русия. Тайно! С него се срещнаха високопоставени лица и обмениха опит. Лица и от прокуратурата (опс!). Кои бяха тези лица? Дали има някъде снимки? Протоколи и записи от срещите запазени ли са?

Шеф на българска петролна компания представляваше „Росатом“ на преговорите с българското правителство. Ами не е ли странно. Нефт, пък ядрена енергетика… А тоя шеф на петролна компания обичал да играе белот с политици. Ама кои бяха те?

Туй искам да дам на прокуратурата като жокери. Да ги проверят тия, играчите на белот и останалите.. Забравих им имената обаче.. Ама в медиите могат да си ги намерят. В краен случай да гледат на уебсайта на руската прокуратура.

SHARE
Константин Павлов-Комитата – инженер, автор, активист. В момента овладява социологията и настройките на WordPress.