SHARE

Единствените стабилни неща в България са хвърлянето на фас през джама на колата, reality-тата по телевизора с хора, искащи да забогатеят пеейки, моите десетки лайкове във Facebook и Сотир Цацаров. И ако поне две неща от тези се обединят, могат да тласнат страната към изхода от политическата криза.

Надали на г-н Цацаров му се пее, а и няма кой да го накара. Надали дори аз бих получил много лайкове, ако на някоя пресечка, докато намусено чакам пешеходци да пресекат, си хвърля фаса в краката им.

И ако ще е трудно да намерим някой, който да паркира върху Зуека и Рачков и сетне да си загаси фаса в Иван и Андрей, то по-реалистичното е да се обединим аз и Обвинител №1 на страната.

И понеже моите лайкове са само средство полетът на мисълта ми да кацне на крепящото небето рамо на г-н Цацаров, то аз в тази комбина по-скоро може да съм идеолог, сив кардинал и кукловод. Работата се пада на него.

Ето как с моите идеи и дръзновението на г-н Цацаров може да стабилизираме България в 10 стъпки:

  1. Задържа се о.з. генерал Румен Радев. Една година в ареста без повдигнато обвинение не е измишльотина по Кафка и не е като да не се е случвало. Просто не ни трябва президент, който да се поддава на натиска на соросите, да вика Маковей и да рискуваме заради едната армейска чест да подава заявки за спазване на Конституцията, която народът не иска.
  1. Взимаме Стефан Рядков да се преструва един ден на Радев, за да приеме президентството от Плевнелиев и да разпусне парламента. Задържаме актьора за имперсониране на държавен глава.
  2. Клетниците от Конституционния съд ги дебнем кога са в асансьора, в който поради липса на премиер ще имат повече място да се нагъчкат всичките. Отвъртаме бушона и си остават в асансьора. Друг вариант е да опраскаме ВКС, ВАС, Висшия адвокатски съвет и омбудсманката, за да не може никой да сезира КС, но много играчка.
  1. Без парламент, Министерски съвет и президент властта отива при Йорданка Фандъкова, кмет на София. Тя няма имунитет. Бързо обвинения за ремонтите, все едно правени от строителен консорциум между кучето Мима и Венера Милоска.
  1. Искаме от Брюксел екстрадирането на Бареков.
  1. Екстрадират Бареков.
  1. Пускаме Бареков и Слави в една къща, от която 24 часа в денонощието се излъчва в продължение на месец.
  1. Ако и двамата са оцелели, чрез референдум всред народа се избира кой от двамата да бъде император. Ако само единият е оцелял – служебно става император.
  1. Ако някой е забравил да ги нахрани през този месец, император на четни дати ще бъдат целокупно хората във Facebook, а на нечетни дати – акаунт мениджърите на „Виваком“.
  1. Криза няма и България е разкошна.

 

Г-н Цацаров, цяла България нази гледа!

* Карикатура – Чавдар Николов